Şehitlerimize Ve Gazilerimize Yeterince Önem Veriliyor Mu ? Bu Konu İle İlgili Konuşma Hazırlayınız .


Şehitlerimize  Ve  Gazilerimize Yeterince Önem Veriliyor Mu ?  Bu Konu  İle İlgili Konuşma Hazırlayınız .

Şehitlerimiz vatan topraklarını satmadığı için , vatanı korumak uğruna , bizi korumak uğruna canını feda eden yiğitlerimiz, alınları öpülesi kahramanlarımızdır .  Gazilerimiz vatan uğrunda çarpışırken yaralanan, kolunu, bacağını kaybeden ve bundan da asla utanmayan aslanlarımız, değerlerimizdir . Ülkemizde devlet şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına ve gazilerimize önem vermekte, onların ailelerini mağdur etmemeye çalışmaktadır lakin bunun için onlara biraz daha fazla emek edilmesi gerekir. Çünkü onlar bu milletin  gurur kaynağıdır.

Devlet şehit ve gazi çocuklarına her türlü imkanını seferber etmektedir . Çünkü şehitlerimizin emanetleri bizlerin emanetidir . Ama bazı insanlar bunu önemsememektedir ve şehitlere ve gazilere hakaret   etmektedir. Bu son derece çirkin ve etik olmayan bir davranıştır .  Gazilere ve şehitlere yapılan saygısızlık tüm milletimize , tüm geçmişimize yapılan haksızlıktır .  Örneğin; yakın bir zamanda Ankara’da,   yol verme kavgası esnasında , bazı trafik canavarları  Gazi Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Kızılkaş’a ve yanındaki diğer  uzman çavuşa saldırıda bulunmuşlardır . Kahredesi bu haber  ne yazık ki yüreklerimizi burktu . Bunu hak ediyor gazimiz . Böyle insanlara en ağır cezaların verilmesi gerekiyor. Oysa o  sizin için, bizim için  vücudunun bir bölümünü kaybetti, yaralandı . Karşılığı bu mu olmalıydı ? Yazıklar olsun o saldıran kişilere, yazıklar olsun , çünkü onlar insanlıktan nasibini almamış  o kişiler duyarsızlık içinde boğuluyor da haberi yok .  Bu duyarlı olmaktan yoksun insanlara ne yazık ki insan demeye bile içim elvermiyor .

Ülkemizdeki insanların  şehit ve gazilere daha çok duyarlı olması gerekiyor .  Örneğin; Amerika’da gazileri gören insanlar onların karşısında selama duruyor ve  orada gazilere  ‘’ Mor Kalpli Adamlar’’ deniliyor .  Ülkemizde de çocuklarımızı yetiştirirken şehitliğin,  gaziliğin ne kadar kutsal bir kavram  olduğunu onlara anlatmalıyız ki toplumda duyarsız, acımasız insanlar artmasın. Gaziler ve şehitlerimizin ailelerine hak ettiği değer verilmelidir ve onlar çok sevilmelidir. Onlar olmasaydı biz olmazdık. Biz olmasaydık vatan toprağı diye, vatan diye bir kavram  olmayacaktı . Şehitler ve gazilerimizdir bizi biz yapan ve yaşamamızı sağlayan.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme