Öğretmenimiz Bizim İçin Ne Kadar Önemlidir ?


Öğretmenimiz Bizim İçin Ne Kadar Önemlidir ?

Bir karikatür vardı . Öğretmenin muma benzetildiği ve kendisi erirken öğrencilerini ışıtmaya başladığı . Evet gerçekten de böyledir . Öğretmenler kendilerinden fedakarlıklar yaparak öğrencilerinin iyi , doğru ve güzel olanı öğrenebilmeleri için çabalarlar . Okul dışı zamanlarda bile sürekli kafalarının bir köşesinde öğrencileri ve onlarla ilgili planları , düşünceleri vardır . Çünkü öğretmenin hedefindeki kişi her zaman öğrencidir. Öğrencinin  iyi insan olması, başarılı olması ve geleceğe aydın bir şekilde yürüyebilmesidir.

Böyle bir insan elbette bizim için çok önemlidir . Bizi belki de bizden daha fazla düşünen öğretmenlerimiz bizlerin gözünde birer kahramandır . Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” sözünde olduğu gibi öğretmenlerimiz bizlere öğretimin, eğitimin yolunu açtıkları için paha biçilemez değerdedirler . Öğretmenler bir toplumun karanlıktan aydınlığa çıkmasını sağlayan kandil gibidirler .  Onlar olmasaydı cehaletin pençesine düşmüş , ne yapacağını bilmeyen bir insan yığınından farkımız kalmazdı . Öğretmenlerimiz bir anne , bir baba, bir abi, bir kardeş gibi candan ve yakındılar bizlere . Ailemizle paylaşamadığımız birçok sorunumuzu yeri gelir onlara anlatırız ve onlardan bir çare bekleriz .

İşte bu yüzden öğretmenlik ve öğretmenlerimiz bizim hayatımızın en değerli varlıkları arasındadır . Bu sebeple her daim onların kıymetini bilmeli ve onlara saygısızlık etmemeliyiz . Çünkü onlardır geleceğimizi şekillendiren ve eğitimli nesiller yetiştiren.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme