Hayalimdeki Okul İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Hayalimdeki Okul İle  İlgili Kompozisyon Yazınız .

Okul,  eğitim ve öğretimin  yapıldığı yerdir .  Okul sosyallik ortamıdır, kaynaşma ortamıdır. Çocukların hem eğitim aldığı hem de streslerini attığı en güzel yuvalardan birisidir Hayalimdeki  okulun şu özelliklere sahip olmasını isterdim . Okuduğum binanın sağlam , temiz ve dış görünüşünün güzel renklerde olmasını isterdim . Yani canlı renkler olmasını isterdim . Okulumda  iki tane güvenlik görevlisi olmasını isterdim .  Çünkü okul ortamında bazen tehlikeli şeyler olabiliyor. Onun için  güvenlik görevlilerinin devamlı öğrencileri dolaylı ve doğrudan takip etmesini isterdim. Sınıfların tertemiz ve sıraların hiç çizilmemiş olmasını isterdim . Sabah sınıfa girdiğimde  , hizmetlilerin sınıfa güzel kokular sıkmasın isterdim ve böylece mis kokular içinde ders dinlemek isterdim .

Ben öğrencilerin kıyafetlerinin  aynı olmasını isterdim . Çünkü kimi arkadaşlarımız marka giyiniyor , kimileri ise  eski püskü kıyafetleri giyiyor . İşte böyle olduğu zaman da o eski giyen arkadaşlarımız kendini burada kötü hissediyor ve  işte bu  arkadaşlarımıza üzülüyorum . Kimi marka giyen arkadaşlarımız da  marka giymeyenlere hava  atıyor . Bu  son derece yanlıştır . Bunun için herkes aynı kıyafet ve aynı renkte giyinmelidir . Yani gittiğimiz yerin okul olduğu belli olmalıdır . Okulumuzda  her çeşit kursların verilmesini isterdim . İngilizce kursu, keman, bağlama, davul,  zeka oyunları kursu, kanun, satranç, org, piyano, gitar vb.  kursların verilmesini isterdim . Her türlü halk oyunları ile ilgili kurslar açılmasını isterdim . Maddi durumu olmayan insanların da  bu alanlardan fayda sağlamasını  ve kendilerini geliştirmesini isterdim . Okulda mis gibi çiçekler olmasını isterdim . Okul bahçesinin bir gül bahçesi gibi tertemiz olmasını isterdim . Sınıfta da güzel  ve hoş çiçekleri olmasını isterdim.  Okulun dışında masalar, sandalyeler  olmalı ve çocuklar buralarda oturmalı ve arkadaşları ile hoş vakitler geçirmelidir .

Okulumuzun çevresinde çeşitli spor faaliyetlerinin yapılmasını isterdim . Örneğin ; halter, güreş vb.  .Okul yolunun trafikten uzak bir yol olmasını,  böylece  arkadaşlarımızın  okullarına rahat bir şekilde gelip  gitmesinin  sağlanmış olmasını isterdim. Öğretmenlerimizin hepsinin nitelikli, donanımlı  ve iyi insan olmalarını isterdim. Okulda kocaman bir kütüphane olmasını  her  çeşit kitabın olmasını arzu ederdim. 

5 yorum:

  1. Kardeşim bide okıla havuz yapsınlar iatersen

    YanıtlaSil
  2. Hayalimdeki okul diyor zaten gerçekte olan okul demiyor dikkatinizi çekerim sevgili adsız! Bu da benim hayalimdi sevgiler....

    YanıtlaSil

Deneme