Yılbaşı İle İlgili Kompozisyon Yazınız


Yılbaşı  İle İlgili Kompozisyon Yazınız

2019’a girmeye  çok az bir süre kaldı . Artık 2018’e elveda, 2019’a merhaba deme vakti geldi . 2018 yılı iyisi  ile kötüsü ile , tatlısı ile acısı ile  bitmek üzere . Yeni yıla girmenin heyecanı şimdiden hepimizi mutlu  etmeye başladı . Çünkü yeni yıl demek , yeni umutlar, yeni hayaller, yeni  güzellikler demektir .  Ülkemizde de yeni yıl her yıl kutlanmaktadır . Çeşitli eğlenceler düzenlenmekte, yemekler yenmektedir.

Kimileri yeni yılı  konserlere giderek kutlar , kimiler  dostları ile , ailesi ile , arkadaşları ile, komşuları ile geçirir . Kimileri ibadet yaparak yeni yıla girer . Yani yeni yıla herkes istediği gibi ve istediği şekilde girer.  Evde çeşitli oyunlar oynanır . Örneğin; tombala, hımbıl, hırsız, polis oyunu vb.   gibi.  İnsanlar yeni yıldan beklenti içine girerler .  Çünkü yeni yıl her insanda  farklı duygular barındırır . Benim için de yeni yıl yeni umutlar demektir . Yeni yıldan beklentilerim vardır .  Bunlar; ülkemizin birliğinin ve beraberliğinin bozulmaması ,   savaşların olmaması , çocukların ölmemesi , hiçbir insanın aç kalmaması,  insanların mutlu olması, kötülüklerin  yok olması, kadın cinayetlerinin son bulması, taciz olaylarının sona ermesi vb.   gibi  yeni yıldan beklentilerim vardır .

Umarım  bu yıl   ülkemiz için güzel geçer ve hiçbir insan trafik  kazasında hayatını kaybetmez , hiçbir insan haksızlığa uğramaz , ülkemiz daha yaşanılır ve daha gelişmiş bir ülke halinde dönüşür .  Ülkemiz  yardımseverliği ve  barışçı özelliği ile diğer dünya ülkelerine örnek olmaya devam eder .

7 yorum:

Deneme