Vatan, Millet, Bayrak Kelimelerinin İçinde Geçtiği Bir Hikaye Yazınız.


Vatan, Millet, Bayrak Kelimelerinin İçinde Geçtiği Bir Hikaye Yazınız.

Kurtuluş Savaşı yıllarıydı . Türk Milleti çok zor günler geçiriyordu . Çünkü düşman her bir yandan saldırıyor, çoluk çocuk demeden önünde geleni öldürüyor, köyleri yağmalıyor, yakıyordu . Düşmanın hiç acıması yoktu . Fatma  Hanım’ın günlerce gözüne uyku girmemişti . Çünkü düşman henüz yurttan bir türlü atılamamıştı .  Ama atılacaktı,  çünkü onun için vatan toprakları canından bile daha değerliydi .

Bayrağımız yere inmeyecek diyordu Fatma Hanım. Memleketimiz bağımsız olacak her zaman diyordu. Bunun için de var gücüyle çalışıyor , evdeki küçük bebeğini bile kayınvalidesine emanet edip cepheye silah taşıyor, mermi taşıyordu . Yine bir gün cepheye silah taşırken  arkasından gelen bir sesle irkildi . Bu komutan Cafer Bey’di. Komutan Cafer Bey Fatma Hanım’a ; Fatma Bacı sen git evine biz koruruz vatanı , git  evdeki küçük bebeğine bak dedi . Fatma Hanım bu duruma çok bozuldu ve  hayır gitmeyeceğim , benim için önce vatan dedi. Eğer vatanım işgal edilirse o bebeğimi düşmanlar zaten yok edecek dedi . Cafer Bey duygulandı ve haklısınız Fatma Hanım dedi . Fatma Hanım savaş bitene kadar cepheye mermi taşıdı ve ülkesi en sonunda düşman işgalinden kurtarıldı . 

Böylece Türk Milleti rahat bir nefes aldı, bayrağımız göklerde dalgalandı. Mehmetçiklerimizin ve kadınlarımızın zaferiydi , azmiydi, kararlılığıydı bu.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme