Kendinizi Engelli Birinin Yerine Koyarak Bir Metin Yazınız .


Kendinizi Engelli Birinin Yerine Koyarak Bir Metin Yazınız .

Ben gözleri görmeyen , hayatında hiç annesi ve babasını görmeyen , on dört yaşında biz kız çocuğuyum . Görmek nasıl bir şey acaba çok merak ediyorum . Ellerim nasıl, burnum nasıl, gözlerimin rengi maviymiş acaba nasıl bir renk ? Mesela saçlarımı görmek istiyorum,  dişlerimi  görmek istiyorum ve aynaya bakıp gülmek istiyorum . Mesela annem dışarı bakıp ilkbahar gelmiş dediğinde ilkbaharın nasıl bir şey olduğunu göremiyorum . Çünkü dışarısı yemyeşil oluyormuş , kuşlar cıvıltılar içinde uçuyormuş , rengarenk çiçekler oluyormuş.

Belki göremiyorum  fakat o çiçeklerin mis gibi kokusunu içime çekebiliyorum . Kuşları cıvıltılarını duyabiliyorum . Renklerin nasıl olduğunu merak ediyorum . Acaba ben görebilseydim en çok hangi  rengi severdim . Annem diyor ki sana kırmızı renk çok yakışır güzel kızım diyor . Çünkü beyaz tenine kırmızı renk çok güzel gider diyor .  Gerçekten de yakışır mıydı acaba . Umarım bir gün gözlerim görürse kırmızı renkli çok güzel bir elbise alıp saatlerce aynanın karşısında kendime bakarım .  Görmeyi çok istiyorum ama sonra da diyorum ki   benim kaderim de böyleymiş diyorum . Belki o Yüce Allah’ım, bana da bir gün görmeyi nasip eder ve ben de ölmeden dünya gözü ile her şeyi görebilirim .  Hayat akıp gidiyor. Herkes okula gidiyor ben de gidiyorum. Mesela öğretmenimin  çok güzel gözlere sahip olduğunu söylüyor arkadaşlarım . Onun gözlerinde ışık saçan bir güzellik olduğunu söylüyor.

Ben de görmek istiyorum canım öğretmenimi, ona bakmak, ona sarılmak istiyorum.  Bir gün görürsem eğer  saatlerce dışarıda koşacağım, top oynayacağı, o yeşil çimlere uzanıp mis gibi temiz havayı içime çekeceğim. İnşallah bir gün görürüm .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme