Kirpi, Hasat, Traktör, Harman, Keçi, Balık, Olta, Nehir, Anne, Dede Ve Kaplumbağa Kelimelerinin İçinde Geçtiği Bir Hikaye Yazınız.


Kirpi, Hasat, Traktör, Harman, Keçi, Balık, Olta, Nehir, Anne, Dede Ve Kaplumbağa Kelimelerinin  İçinde  Geçtiği Bir Hikaye Yazınız.

Adana’da  sıcak bir Ağustos sabahıydı . Annem erkenden kalkmış , kahvaltımızı hazırlamış ve hepimizi de uyandırmıştı .  Dedem zaten sabah ezanından sonra uyumadığı için  hali hazırda kahvaltının başında bekliyordu . Babam , kardeşlerim ve ben  kahvaltıyı yaptık . Dedem bugün harmanda çok iş olduğunu , artık buğdayların hasat edilmesine az kaldığını söyledi . Onun için buğdayların arasında çıkan kötü otları temizlemek için hemen  işe başlamamız gerekiyordu . Babam traktörü çalıştırmak için aşağıya indi .

 Biz de babamın arkasından  indik ve traktöre bindik. Babam traktörü çalıştırdı ve yola koyulduk . Harmana varmak üzereyken önümüzden küçük bir kirpi geçti , babam ise onu ezmemek için  traktörü yavaşlattı ve daha sonra yoluna devam etti . Az ileride ise sıcaktan bunalmış olan kaplumbağa kafasını içine çekmiş uyumaya başlamıştı . Daha sonra harman yerine vardık ve hemen işe koyulduk . Önce buğdayların arasında çıkan  gereksiz otları yolduk ve  tarlamızı tertemiz yaptık . Daha sonra terledik ve acıktık . Annem evden getirdiği  soğuk ayran aşını , akşamdan kalan etli ekmeği   bohçasından çıkardı . Hepimiz yemeğimizi yedik. Daha sonra harmana yakın bir yerde  ben ve babam  balık tutulan Seyhan  Nehri’ne  gittik.   Hemen babamla birlikte oltayı hazırladık ve  balıkları tutmaya başladık . Babam bir tane koca bir balık tuttu  ben ise hiç tutamadım . Babam üzülme dedi, büyüyünce daha iyi yaparsın bu balık tutma işini . Daha sonra balıkları alıp harman yerine vardık. Annem o balıkları orada bir güzel temizledi ve mangalda  o koca balığı kızartıp doya doya yedik . Ne güzel tadı vardı, balığın taze olduğu için tadına doyum olmuyordu .

 Akşama doğru işlerimiz bitti ve  geri yola koyulduk .  Çobanlar keçilerini  de sahiplerine teslim etmek için yola koyulmuştu . Evimize geldik  , Bugün çok güzel geçmişti benim için . Çünkü ailem ile  çalışmıştık ve  çalışmanın verdiği yorgunluk sonrası herkes bir köşeye kendini zor atmıştı . Ne güzeldi dinlenmenin bile tadı, ucunda çalışmak olunca, ucunda birlik, beraberlik  ve ailen olunca .

2 yorum:

  1. Biraz uzun olmuş ama yine de güzel bir hikaye çok işime yarayabilir buradan birazcık yararlanıp kısaltıp Bir hikaye yazmayı çalışacağım kısacası çok memnun kaldım ve güzel bir şey yaptım onları kısaltarak kendime güzel bir hikaye hazırladım ve çok memnun kaldım tavsiye ederim

    YanıtlaSil

Deneme