Gökyüzü, Düşün, Deniz, Yüz, Gerçek, Gör, Bir, Söyle, Gün Kelimelerinin İçinde Geçtiği Bir Hikaye Yazınız.


Gökyüzü,  Düşün,  Deniz, Yüz, Gerçek,  Gör, Bir, Söyle,  Gün Kelimelerinin İçinde Geçtiği Bir Hikaye Yazınız.

Yaz tatili yaklaşmıştı . Annem hayatında hiç deniz görmediği için bu yıl tatile gitmek istiyor , kenardan da olsa denizin suyuna dokunmak istiyordu . Malum Sivas’ın o sert soğuklarının ardından iyi bir tatil yapmak annemin de  hakkıydı . Çünkü bu zamana kadar hiç tatile gitmemiş, buna maddi imkanlarımız yetmemişti .  Bu yıl gitmek istiyordu  fakat bu düşüncesini babama  nasıl söyleyeceğini kara kara düşünmeye başladı . Acaba babam kızar mıydı, ya da kesinlikle olmaz mı derdi .   

Ben anneme şunu dedim: Annecim git babama söyle, o kızmaz emin ol dedim . O  da benim yüzüme bakarak inşallah oğlum diyerek sevindi . Akşam oldu ve annem babamın arabasının geldiğini görür görmez heyecanlanmaya başladı . Daha sonra babam kapıyı çaldı , eve girdi ve hepimize selam vardı . Daha sonra yemekler yendi . Annem ben bir kahve yapayım diyerek mutfağa geçti . Annem kahveyi yaptı ve tüm cesareti ile babama bu yıl tatile gidelim mi dedi: Babam durakladı ve anneme gülümseyerek elbette canım, bu senin en doğal hakkın, çünkü yıllardır kendine zaman ayırmadın, hep çocuklara baktın dedi . Annem  gerçekten çok mutlu olmuştu . Derken tatil günü geldi ve hepimiz  Bodrum’a tatile gitti. O gün gökyüzü masmaviydi . Annem yüzme bilmiyordu ama yine de denizin kıyı bölgelerine giriyordu .  Daha sonra hepimiz denizde eğlendik ve annem  hepimize birer tane  şapka verdi . Çünkü kafamıza güneş çarpar diye korkuyordu .

Bodrum harika bir tatil beldesiydi . Daha sonra akşam oldu ve otelimizde yemek yedik.  Sabahın ilk ışıkları ile günün  muhteşem güzelliklerini yaşadık ve çok mutlu olduk .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme