Arkadaşlık Kavramının Hayatımızdaki Yeri Nedir ?


Arkadaşlık Kavramının Hayatımızdaki Yeri Nedir ?

Arkadaş  insana yeri geldiği zaman yol gösteren , yeri geldiği  zaman yardım eden ,  hayatımıza  neşe katan  can yoldaşıdır . İnsanın  güzel bir arkadaş ortamı olduğu zaman hayatı daha mutlu yaşar . Çünkü bizi bu dünyada  güzel kılan şey güzel bir çevreye sahip olmak, güzel ahlaklı arkadaşlara sahip olmaktır 

Gerçek arkadaşların  insan hayatındaki önemi çok ayrıdır . Çünkü gerçek arkadaşlar sizi yarı yolda bırakmayan , zor günlerinizde size sırt çevirmeyen  aileniz gibidirler . İşte bunun içindir ki insan arkadaşını çok iyi seçmelidir . İyi bir arkadaş hayatımıza güzel   anılar katar . Onunla her zaman irtibat halinde oluruz ve  onu asla unutmayız . Kötü günümüzde yanımızda olurlar , iyi günümüzde neşemizi, mutluluğumuzu paylaşırlar .  İşte bundan dolayıdır ki arkadaşlık kavramının hayatımızdaki yeri bambaşkadır diyebiliriz .  Kötü arkadaşsa insanı kötü yola götürür ve kişi kötü arkadaşla tanıştığına bin pişman olur fakat iş işten geçmiş olur. Bunun için arkadaş seçiminde dikkatli olunmalıdır. Arkadaşlığın önemi ve hayatımızdaki yeri ile ilgili şu sözü de unutmamalıyız :

‘’ En büyük servetin nedir bilir misin? Gülen bir arkadaş, iyi hissettiren bir dost ve vücudundaki sıhhat…’’. Arkadaş ile ilgili diğer bir güzel söz de şudur:  '' Dost acı söyleyebilen değildir, acıyı tatlı söyleyebilendir.''  Bundan dolayı bizi mutlu eden kimseler ile arkadaşlık kurmalıyız. Sadece menfaat sahibi olan kişiler ile zaten   gerçek arkadaşlık ilişkileri kurulmamıştır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme