‘’Vakit Nakittir’’ Atasözü İle İlgili Hikaye Yazınız.


‘’Vakit Nakittir’’  Atasözü  İle  İlgili Hikaye Yazınız.

Yıl sonunda üniversite sınavına girecektim  .  Önümde koca bir dokuz ay vardı . Bu dokuz az boyunca ders çalışmak bana çok sıkıcı geliyordu .  Çünkü bazen her gün ders çalışmaktan o kadar çok bunalıyordum ki  ders çalışmamak için bahaneler arıyordum . Bir gün yine  ders çalışmaktan sıkılmış ve elime televizyonun kumandasını almıştım . Saatlerce televizyona daldım o gün .

Annem yeter artık Ahmet, kalk biraz da ders çalış oğlum diyerek beni uyardı . Ben ise anne daha  zaman çok çalışırım dedim . Annem bu düşüncen çok yanlış Ahmet dedi . Senin her dakikan önemlidir şu andan itibaren, çünkü birçok rakibin var dedi . Ayrıca vakit çabuk geçer ve geçen vakti asla yakalamazsın dedi . Ben  ise nasıl yani dedim . O da bir daha bu gün asla geri gelmez ve zaman hızla akıp gider . Bir de bakmışsın ki sınav günü gelmiş çatmış ve sen hala konuları tam bitirememişsin . O zaman çok pişman olursun dedi . Çünkü her şeyi zamanında yapmak gerektiğini ve zamanın kıymetini bilmek gerektiğini söyledi . Oğlum ‘’vakit nakittir’’ dedi . Lütfen kalk ve vaktini boş işlere harcama dedi. Ben hemen kalktım , elimi, yüzümü soğuk suyla yıkadım ve hemen çalışmaya koyuldum . Geleceğe dair hayaller kurmaya başladım ve her gün derslerime sıkılmadan çalıştım . Çünkü artık zamanımın değerini biliyordum ve benim için üç dakika bil çok önemliydi .

Derslerime düzenli çalıştım ve dinlenme vakti de yeterince dinlendim. Sınav günü geldi ve o sınavdan çok iyi puan aldım. Bunların hepsi annemin sayesinde ve vaktin kıymetini anlamam sayesindeydi. Çünkü boş geçirecek bir dakikası bile olmamalıydı insanın. Hayata çalışmak için, başarılı olmak için gelmiştim ve bunun için de zamanın  kıymetini her zaman bilmeye devam ettim.



0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme