Aşık Veysel’e Mektup Yazınız .


Aşık Veysel’e Mektup Yazınız .

Sultan Şehir olan , ozanların diyarı olan , Sivas’ın  değerli ozanı Aşık Veysel!
Küçücük yaşta çiçek hastalığı yüzünden gözlerini kapattın dünyaya . Gözlerin görmüyordu ama kalp gözün açıktı . Çünkü daha küçücük yaşlardayken aldın bağlamanı eline ve insanların duygularına dokunan şiirler yazdın .  Gönüllere hitap ettin, aşıklara, ayrılıklara şiirler yazdın. Yazdığın şiirler bugün birçok insan tarafından bilinmekte ve dillere destan olmaktadır .

Sen ki insanlığı birleştiren şiirler yazdın. Ayrımcılığa, ötekileştirmeye karşı çıktın . Şiirlerinde de hep bunları dile getirdin .  Sen bu dünyaya gelmiş çok değerli bir sanatçısın . Senin yokluğunu, kıymetini aziz Türk Milleti her zaman biliyor ve bilmeye de devam edecektir . Nice şiirlerin bizi bizden aldı . Dost dost diye nicesine sarıldım , yeni mektup aldım gül yüzlü yardan , ben gidersem sazım sen kal dünyada, uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece… vb.  Hepsi şu an da aklımızda ve gönüllerimizde. Kıymetli  üstadım! Keşke şu anda yine yaşıyor olsaydın da bize  bu güzel şiirler yazmaya devam etseydin . Sivas’ımızın değerli  insanı! Makamınız cennet olsun.

Şiirlerin hiçbir zaman unutulmayacak . Seni özlemle yad ediyoruz, kalbimiz her zaman seninle olacak ve senin gibi güzel bir üstadı hiçbir zaman unutmayacağız. Saygı ve sevgilerimiz sizin için daim olacak büyük ozan.-

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme