Bir İnsanın Hedeflerine Ulaşmasındaki Kararlılığı o İnsanın Ve İçinde Yaşadığı Toplumun Hayatını Nasıl Etkiler? Konulu Kompozisyon Yazınız .


Bir İnsanın Hedeflerine Ulaşmasındaki Kararlılığı  o İnsanın  Ve İçinde Yaşadığı Toplumun Hayatını Nasıl Etkiler? Konulu Kompozisyon Yazınız .

Bir toplumda yaşayan birey koyduğu hedefleri gerçekleştirmek için kararlı ise o birey başarıya ulaşır . Fakat o bireyin hem kendisine hem de topluma faydalı  hedefler  peşinde koşması gerekir . İnsan iyi bir bilim insanı olarak bir hastalığa çare bulabilir , yeni bir teknolojik araç gereç yaparak zamandan ve paradan tasarruf sağlanabilir. Ya da bir virüse karşı çeşitli aşılar bularak dünyanın derdine derman olunur. Dolayısı ile o insanın içinde yaşadığı toplumun diğer fertleri de bu  buluştan olumlu yönde etkilenir .

Hasta olanlar o kişinin bulduğu çare ile iyileşir ve böylece o insan hem kendisi için hem de içinde yaşadığı toplum için iyi bir şey yapmış olur . Bu konuya en güzel örnek olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü verebiliriz . Onun en büyük hedefi önce ülkesinin bağımsızlığını sağlamak , daha sonra ise Cumhuriyet’i ilan etmekti . Bunu başaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk hem kendisine faydalı olmuş yani bağımsız bir ülkede kendi de yaşamıştır, hem milletinin fertlerini  başka bir ülkenin kölesi olmaktan kurtarmıştır ve ülkesine birçok yenilikler getirmiştir ve ülkesini  kalkındırmak için elinden gelen her türlü fedakarlığı göstermiştir . Hedeflerine ulaşmada her zaman kararlı olmuş ve acele etmemiştir .

Yani sabırlı olmuş ve yeri geldiği zaman amaçlarını , hayallerini gerçekleştirmiştir . Böylece milletine faydalı olan büyük bir lider olarak anılmış ve anılmaya da devam etmektedir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme