Thomas Edison’a Tebrik Mektubu Yazınız .


Thomas Edison’a Tebrik Mektubu Yazınız .

Sevgili Edison , sen ki insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkaran , büyük ilim insanı !  Daha küçük yaşlardayken  öğrenme bozukluğu  (disleksi) adında bir hastalığa yakalandın .  Algı problemleri yaşıyordun . Bu yüzden okul yönetimi tarafından sana okuldan uzaklaştırma kararı verildi . Öğretmen olan  annen senin eğitimine devam etmen için mücadelesine devam etti . Çünkü annen seni çok seviyordu ve başarılı olacağına inanıyordu . Çok özel bir çocuktun  bunun için de  diğer arkadaşlarından daha farklıydın.

 Küçücük yaştan fizik ve kimya kitaplarına aşırı bir ilgin vardı . Çünkü o zamanlarda belliydi senin ilerde büyük  bir bilim adamı olacağın . Belki  başka insanlar senin başarılı olacağına inanmadı fakat sende büyük bir  sayısal zeka vardı . Evinizin küçük bir  odasını kendine laboratuvar yaptın ve bilim yolundaki mücadelene devam ederek ampulü icat ettin . Bu icadı bulana kadar, başarana kadar binlerce deney yaptın ve en  sonunda amacına ulaştın. Ampulü icat etmenle büyük bir buluş gerçekleştirmiş oldun . Bugün insanlar gece yarılarına kadar çalışabiliyorsa , alış veriş merkezlerine , eğlencelere gidebiliyorsa ,  çeşitli spor etkinlikleri akşam da yapılabiliyorsa vb.  işte tüm bunları sana borçluyuz büyük bilim insanı .

Sen ki insanlığa büyük fayda sağladın . Sizin gibi büyük insanı ne kadar tebrik etsek azdır . Bugünün çocukları kitaplarda seni araştırıyor, senin gibi büyük adam olmak için, insanlığa faydalı olmak için çalışıyor. Çünkü sen dünya çocuklarına örnek oldun ve nesiller boyunca da olmaya devam edeceksin.



0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme