Sevgi, Saygı, Yardımlaşma, Cömertlik, Para, Güven, Zora Düşmek, İyilik Ve Sadakat Kavramlarını İçeren Bir Dostluk Hikayesi Yazınız.


Sevgi, Saygı, Yardımlaşma,  Cömertlik, Para, Güven, Zora Düşmek, İyilik Ve Sadakat Kavramlarını İçeren Bir Dostluk Hikayesi Yazınız.

Üniversitede tanışan Ayşe ve Fatma adlı arkadaşlar , üniversiteyi okurken  çok yakın dost olmuşlardı  .  Bu arkadaşlar birlikte yer , birlikte gezer , birlikte ders çalışırlardı . Üniveristeyi bitirdikten sonra birbirleri ile iletişim kurmaya devam ettiler . Çünkü onlar birbirini çok seviyordu. Birbirlerine karşı her zaman saygılı davranışlarda bulunmuşlardır . Gün geldi iki arkadaş da evlendi ve çoluk çocuk sahibi oldu .

Fatma’nın eşi  iş adamı, Ayşe’nin  eşi ise belli bir işi olmayan, serbest mesleği olan bir delikanlıydı . Günlerden bir gün  Ayşe’nin eşi  Ali Bey eve geldiğinde çok üzüntülü görünüyordu . Ayşe ona neden üzgün olduğunu sorduğunda bugün yapacak hiçbir iş bulamadım . Düzenli bir işim olsaydı böyle mutsuz olmazdım dedi .  Ayşe de eşine üzülmemesi gerektiğini söyledi. Akşam oldu ve Ayşe’nin arkadaşı Fatma aradı, hal hatır sordular. Fatma Ayşe’ye neden sesin kötü geliyor bir sorun mu var dedi. Ayşe ise  eşi iş bulamadığı için zora düştüklerini, eve ekmek alacak kadar bile paralarının kalmadığını söyledi.  Fatma ona üzülmemesi gerektiğini söyledi ve ona bir miktar para gönderdi. Böylece ona yardım etti. Ayşe Fatma ne kadar cömert bir insanmış, bize  iyilik etti, Allah  razı olsun dedi. Daha sonra ertesi gün Fatma tekrar aradı ve eşinin  iş yerinde Ayşe’nin eşine göre bir iş olduğunu söyledi. Daha sonra Ayşe ve eşi de Kayseri’den kalkıp Ankara’ya göç ettiler.  Çünkü Ayşe Fatma ve eşine güvenmiş, bulunduğu şehri  eşi ve eşinin işi için terk etti. Daha sonra Ayşe’nin eşi de işe başladı .

Ayşe ile Fatma’nın arkadaşlıkları hiç bozulmadı. Daha sonra ikisinin de çocukları oldu,  mutlu ve geniş bir aile oldular. İki arkadaş da birbirlerine sadakatla bağlıydılar.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme