Milli irade, Vatanseverlik, Milli kimlik, Fedakarlık, Milli mücadele, Cesaret, Kahramanlık Gibi Konular İle İlgili Bir Konuşma Hazırlayınız .


Milli irade,  Vatanseverlik,  Milli kimlik,  Fedakarlık,  Milli mücadele,  Cesaret,  Kahramanlık Gibi Konular İle İlgili Bir Konuşma Hazırlayınız .

Vatan ve millet sevgisi  bir Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşı olarak benim için her şeyden önemlidir . Sevgili arkadaşlar! Vatanına sahip çıkmayan milletler en yakın zamanda yok olmaya mahkum kalır .

Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi “ Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.’’ Gerçekten de çok doğru söylemiş milli şairimiz üstad Mehmet Akif Ersoy . Bizim milletimiz  bu vatanı korumak için çok sıkıntılar çekmiş ve fakat bu sıkıntıların üstesinden  gelmeyi başarmışlardır . Çünkü o zamanlarda  Milli Mücadele’yi yürüten , vatansever,  kahraman Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderimiz olmuştur . Mustafa Kemal arkasına cesaretli milletini alarak büyük bir başarıya imza atmıştı . Milli kimliğimizin yok olmaması için vatan düşman işgalinden kurtarılmıştır . Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve Mehmetçiklerimiz  bu vatan  yolunda çok fedakarlıklar yapmışlardır . 

Mustafa Kemal  her zaman milleti ile birlikte olmuş ve milletinin iradesini ön plana çıkarmak için 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’i ilan etmiştir . Yaşasın Türk Milleti, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür eder, saygılarımı sunarım.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme