‘’Milletin Bağımsızlığını Yine Milletin Azim Ve Kararı Kurtaracaktır.’’ Atatürk’ün Sözünden Hareketle Bir Hikaye Yazınız. Hikayenizi Yazım Ve Noktalama Yönünden Düzenleyiniz.


‘’Milletin Bağımsızlığını Yine Milletin Azim Ve Kararı Kurtaracaktır.’’ Atatürk’ün  Sözünden Hareketle Bir Hikaye Yazınız. Hikayenizi Yazım Ve Noktalama Yönünden Düzenleyiniz.

Sabah olmuştu . Küçük asker Mehmet Ali güneşin ilk ışıklarını yüzünde hissedince mutlu olmuştu .  Güneş bir başka doğmuştu bugün dünyaya .  Sanki  Mehmet Ali’ye şunu söylemek istiyordu :  ‘’ Bugün çok zor bir gün Mehmet Ali,  bugün buralar mahşer yeri olacak.’’ Mehmet Ali anlamıştı Çanakkale Savaşı’nın  geldiğini . Halk yoksul düşmüştü . Yaşanan  savaşlar, işgaller milleti  bıktırmıştı  artık . Fakat millet yine de pes etmiyordu .  Çünkü asil milletimiz vatan yolunda canını feda etmeye hazırdı her zaman . Mehmet Ali de bu cesur milletin vatansever bir evladıydı. O durur muydu ? Durmazdı elbette. Sabah bir parça ekmeğini yedikten sonra üstünü giyindi ve gitmek üzere anasına döndü. 

Mehmet Ali anasına bakarak : Ana ben gidiyorum cepheye dedi. Anası:  ‘’Oğlum bu vatan için gerekirse geri dönme, düşmanlara ülkeyi verme, Vatanımıza sahip çıkmazsak bu vatanı işgal edecekler fakat sizler bu vatana sahip çıkarsanız kimse bizi yok edemez. Var git yolun açık olsun benim kınalı kuzum dedim. . Mehmet Ali duygulandı, anasının elini öperek ayrıldı oradan. Mehmet Ali koşar adımlar ile cepheye gitti. Mehmetçik abilerine annesinin hazırladığı kumanyaları  verdi .   Kendisi de savaşa hazır bir asker gibi dimdik duruyordu. Mehmetçikler : Hadi aslanım senin okulun var artık git  dediler. Ali durur mu hiç . Hayır ben asla gitmeyeceğim . Bu yolda ya şehit olacağım  ya da gazi dedi. Mehmetçikler duygulandı ve onu alnından öptü. Daha sonra savaş başladı.  Ne savaştı ama…  her yer mahşer yeriydi. Ya  var olacaktık ya  da yok . Savaşın başlaması ile herkes evini barkını bırakıp savaş yerine gelmişti . Mehmet Ali’nin anası da dayanamayıp savaşmaya gelmişti. Çünkü bu vatan toprakları milletin azmi ile , milletin kararlığı ile kurtulacaktı ancak. Öyle dememiş miydi baş kumandan Mustafa Kemal. Düşmanla çarpışmadan korkmuyordu bu milletin fedakar kahramanları.  Çanakkale’de o gün  büyük bir zafer alındı.

Millet  bağımsızlığını kendi azmi ve kararı ile , dayanışması ve birlikteliği ile kurtardı. Mehmet Ali de şehit oldu o savaşta. Şehitlik mertebesine ulaşmıştı o masum bakışlı yiğit, o aslan parçası kara gözlü Hasan.  Belki memleket  o yılda hiç mezun veremedi savaştan ötürü.  Eğitimli çocuklarımızın hepsini kaybettik ama vatan sağ oldu, vatan bölünmedi. Bugün bu topraklar üzerinde yaşıyorsak milletimin birlikteliği ile dayanışması ile yaşıyoruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme