Faydalı İşler Yapmak Konulu Konuşma Hazırlayınız.


Faydalı İşler Yapmak Konulu Konuşma Hazırlayınız.
Kişinin kendine ve yaşadığı ülkeye faydalı olması için üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerekir. 
  Bu görevler  çalışmak, üretmek, kendi alanında önemli bir yere gelebilmektir. . Örneğin; Anneler çok iyi bir şekilde çocuklarını yetiştirmeli ve çocuklar kendine ve  içinde yaşadığı topluma fayda sağlamalıdır. Bunun için de eğitime ve öğretime çok önem verilmelidir. İyi bir eğitim süzgecinden geçen, iyi insan olma peşinden  koşan toplumun fertleri de iyi yerlere gelmeye hak kazanır. Herkes mesleğini iyi bir şekilde yerine getirdiği zaman da gelişme ve ilerleme kaçınılmaz olur.

Doktor iyi bir doktor olmalı ve insanlığa katkı sağlayacak buluşlara imza atmalıdır . İnsan olarak yardımsever biri olmalıyız . Zor durumda olanlara yardım etmeliyiz .  Ülkemizi kalkındırmak için daha çok çalışmalıyız ve daha çok üretmeliyiz . Mesleğimiz ne ise o mesleğin gerektirdiği sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmalıyız . İnsanlara yaptığımız iyilikleri başa kakmamalıyız . Karşılıksız sevmeliyiz ve karşılıksız iyilik yapmalıyız . Yolda gördüğümüz bir engelli kardeşimizin kolundan tutmalı ve onu gideceği yere kadar götürmeliyiz . Yaşlı bir amcaya otobüse yer vermeliyiz .  Küçük bir çocuğa küçük bir çikolata alarak ya da küçük bir oyuncak alarak onu mutlu etmeliyiz . Anne ve babamıza saygılı olmalıyız, onları üzmemeliyiz . 

Vatanımızın , ülkemizin  çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi için durmadan çalışmaya devam etmeliyiz . İşte bunları yaptığımız zaman faydalı işler yapmış oluruz.

3 yorum:

Deneme