Cumhuriyet Ve Milli İradeye Sahip Çıkmakla İlgili Kompozisyon Yazınız .


Cumhuriyet Ve Milli İradeye Sahip Çıkmakla İlgili Kompozisyon Yazınız .

Ülkemiz bugünlere gelene kadar çok yol kat etmiştir . Milli Mücadele yıllarında vatan toprakları büyük tehlike altındaydı . Bir yandan içerideki düşmanlar , bir yandan dışarıdaki düşmanlar ülkeyi felakete doğru götürüyordu . İşte Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve milletimin kahraman vatan evlatları,  ülkemizi düşman işgalinden kurtardı  . Ülke düşman işgalinden tamamen temizlendikten sonra sıra  milletin iradesinin önemine gelmişti. Milletin düşüncesi, milletin tercihi ön planda olmalıydı.

Cumhuriyet  gerekliydi . Ülke hanedanın ortak malı olmamalıydı . Ülke milletin olmalıydı . Bunun için de Gazi Mustafa Kemal 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i ilan etti . Artık halkın egemenliği hakimdi . Bunun için de halkın iradesi daha ön plana çıktı ve saltanat sona erdi. Her ne kadar kimi çıkar düşkünleri cumhuriyeti, Mustafa Kemal'i kötülemeye çalışsalar da istedikleri sonucu elde edemediler. Cumhuriyetin olduğu yerde halkın egemenliği vardır , demokrasi vardır ,  insan hakları vardır , özgürlük vardır , eşitlik vardır . Bunun için atamızın biz gençlere emanet ettiği bu vatana ve cumhuriyete sahip çıkmalıyız . Cumhuriyet’i sonuna kadar korumalıyız .

Cumhuriyet’i yok etmek isteyenlere fırsat vermemeliyiz . Halkın egemenliğini her zaman savunmalıyız ve bunu istemeyenlerin de karşısına olmalıyız .  Ne yazık ki 15 Temmuz akşamında da demokrasiyi yok etmeyen düşmanlar bunu başaramadılar. Kazanan demokrasi oldu, kazanan milletin egemenliği oldu. Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın  halkın egemenliği!

3 yorum:

Deneme