Gecenin Karanlığının Ardında Güneşli Bir Gün Gizlidir İfadesinden Ne Anlıyorsunuz ?


Gecenin Karanlığının Ardında  Güneşli Bir Gün Gizlidir İfadesinden Ne Anlıyorsunuz ?

Yukarıdaki söz ile anlatılmak istenen şudur :  Her kötü günün , her kara günün ardında mutlaka bir aydınlık gün vardır . Bazen başımıza istemediğimiz kötü olaylar gelebilir . Örneğin; çok fakir bir duruma düşebiliriz ve yeri gelir kuru bir ekmeğe bile muhtaç kalabiliriz . İşte böyle darlıkların ardından  mutlaka bolluk günü de gelecektir . Yüce Allah her derdin çaresini verir ,  bizlere yardım der .

Yeter ki bizler sabredelim ve  elimizden geleni yapalım ve takdir Yüce Allah’a kalsın . Gecenin karanlığı  kötüdür fakat güneş de gece batıyor ve tekrar sabah oluyor . İşte hayatı da bunun gibi düşünmeliyiz . Gecenin bir de sabahı vardır . Hayırlı günler gelecektir , güneşli günler gelecektir ve hüzünler yerini mutluluklara  bırakacaktır . Onun için çaresiz olan , şu anda  zor durumda olan , yardıma gereksinimi olan insanlar üzülmesin . Allah onlara yardım edecektir ve ışıklı günler  onların olacaktır .  Derdi veren Allah dermanı da vermiştir .

Her kötü günlerin ardından iyi günler gelecektir . Bunun için sabırlı olalım ve o günlerin geleceği umudu ile bizler yine çalışmaya devam edelim ve sorumluluklarımızı yerine getirelim. Umutsuzluğa kapılıp bir ömrümüzü heba etmeyelim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme