Sevgi Ekilen Yerde Sevinç Yetişir Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Sevgi Ekilen Yerde Sevinç Yetişir Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 Sevgi kelimesini duyduğum zaman içimdeki karamsarlık yok oluyor. Bir yerlerde sevgi ile  boy veren çiçekleri, sevgi ile büyüyen  neşeli çocukları hatırlıyorum hep.  Sevgi nasıl ki dünyaya yön verip barışı hakim kılarsa  aile içinde de yuvayı tam eden sevgidir. Çünkü sevgi bir ailenin temeli, ana  direğidir. İnsan nasıl bir ailede büyürse,  orada büyüyen  çocuklar  da o aile bireyleri gibi olur .  Eğer ki çocuklar sevgi ve saygı ortamında büyümüşler ,  ana ve baba birbirini seviyorsa ,  birbirlerine saygı ile yaklaşıyorlar,   kaba davranışlar sergilemiyorsa işte orada yetişen çocuk da ilerde çevresine örnek bir insan olacaktır .  Ailesinden aldığı sevgiyi  ve saygıyı topluma yansıtacaktır .  

Sevgi ekilen yerde elbette sevinç yetişir.  Sevi ile büyümüş olan sevinçli olur, mutlu olur. Yaşamın tadını alır ve anın kıymetini bilir. Çünkü sevginin olduğu yerde insanlık vardır ,  ahlaklı olmak vardır ,  erdemli olmak vardır .  Sevincin olduğu yerde ise  gülen yüzler, mutlu sonlar vardır. Sevginin temel alındığı ailede yetişen çocuklar küçük yaşta anne ve babayı  model alır . Aile içinde kaba konuşmalar varsa, hakaretler varsa o çocuk da bunları normal görecek  ve bu şekilde konuşacaktır . Sevginin olduğu yerde yetişen çocuk ise  mutlu olacaktır , çevresine mutluluk yayacaktır . Güler yüzlü olacaktır , içten ve samimi olacaktır . İlerde aile kurduğu zaman kendi çocuklarını da  sevgi ortamında yetiştirecektir . Böylece sağlıklı ve mutlu nesiller ortaya çıkacaktır .  Sevgi ekilen yerde sevinç yetişir sözü ne ekersen onu biçersin sözü ile de yakın almalıdır .

Yani temeli  doğru atarsak  doğru şeyler bizi bulur . Temeli yanlış atarsak yanlış şeyler ile karşılaşırız . Bunun için sevgiyi yayalım ve sevgi tohumlarına zarar vermeyelim. Sevgi ile ilgili şu güzel sözü de aklımızın bir köşesinde tutmalıyız:
* '' Sevgi şifadır, sevgi güçtür. Sevgi değişinin mührüdür.'' ( Mevlana)

Kompozisyon Örnekleri

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme