İnsanlar Ve Toplumlar Niçin Değişmelidir ? Konulu Kompozisyon Yazınız .


İnsanlar Ve Toplumlar  Niçin Değişmelidir ? Konulu Kompozisyon Yazınız .

Değişim  hem olumlu hem de olumsuz olabilir . Bizim için önemli olan ise elbette olumlu değişim , ilerleme ve gelişmedir . İnsanlar ve toplum her zaman ileriye doğru gitmeli ,  batıl inançlarından , dogmatik düşüncelerinden , hurafelerinden bir an önce kurtulmalıdır . Bilim ve teknolojide gelişmek için , dünyanın en gelişmiş sayılı ülkelerinden biri haline gelmek için , kültürümüzü , değerlerimizi başka ülkelere daha iyi tanıtmak için , benliğimize sahip çıkabilmek için her zaman olumlu yönde değişmeliyiz .

Toplumlar ancak değişerek gelişir ve ilerler . Değişimin olmadığı , ilerlemenin olmadığı toplumlar yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir . Örneğin ; savaşlarda bombalar , tanklar , uçaklar kullanıldığı halde siz ülke olarak hayır biz kılıç ile ülkeler fethedeceğiz derseniz burada  değişim olmaz . Burada gerileme olur  ve o toplum kısa sürede yok olur . Değişimin iyi yönde olması için ülke olarak , Türk toplumu olarak her zaman bilim ve teknolojiye önem vermeliyiz . Değişmek için çaba göstermeliyiz . Hayatımızı düzene sokan olumlu alışkanlıklar edinmeliyiz . Disiplinli , çalışkan , üretken , nitelikli bir toplum haline gelmeliyiz . Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi muasır medeniyetler seviyesine çıkmalıyız .

Her zaman olumlu değişimden yana olmalıyız ve hiç durmadan yola devam etmeliyiz . Kalıplaşmış yargılardan , geriliklerden bir an önce kurtulmalı ve yolumuza bakmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme