Eğitim Bir Ülkenin Gelişmesi İçin Neden Önemlidir ?

Eğitim Bir Ülkenin Gelişmesi İçin Neden Önemlidir ?

Şunu iyi bilmek gerekir ki artık ülkelerin dünya üzerindeki önemleri sahip oldukları nüfus ile ölçülmüyor . Nüfus elbette önemli bir güçtür ancak çağımız beden gücünden ziyade beyin gücünün ön planda olduğu bir dönemdedir . Yani yüzlerce insanın yapabileceği işler üretilen bir makine sayesinde kolaylıkla ve kısa sürede bitirebiliyor . İşte bu ilerlemeyi sağlayan şey de eğitimden geçiyor .

Evet çağın değişmesi eğitimi her zamankinden daha önemli bir hale getirmiştir . Gerçi eğitim her çağda çok önemli bir yere sahipti ama teknolojinin ve bilimin çok hızlı geliştiği bu dönemde eğitim çok daha önemli bir yere geldi . Eğitim bir ülkenin gelişmesi için son derece önemlidir  çünkü matematik , tıp , biyoloji , kimya , fizik ve benzeri her alanda yetişmiş insanlara sahip olmak bir ülkenin ilerlemesinin ön koşuludur . Eğitimde geri kalan ülkeler maalesef tüketime dayalı bir kitleden ibaret hale geliyor . Bu tip ülkeler eğitime önem vererek gelişen devletlerin pazarı olmaktan kurtulamıyor . Bu sebeple bir ülkenin birinci önceliği eğitim olmalıdır .

Eğitimsiz bir toplum doğruyu yanlışı ayırt etmekten uzak olur , çağdaş gelişmelerden habersiz kalır ve yerinde saymaya mahkumdur . Bu yüzden hem şahsi gelişimimiz hem de ülkemizin geleceği için eğitime her şeyden daha çok değer ve önem vermeliyiz .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme