Bir Kuş Olsaydınız Nerelere Uçardınız ? Neden ? Konulu Kompozisyon

Bir Kuş Olsaydınız Nerelere Uçardınız ? Neden ? Konulu Kompozisyon

Kuş olmak aslında özgür olmaktır . Dileğin yere dileğin zamanda uçabilmek , gidebilmektir .  Bir kuş olsaydım denizin olduğu , ormanların fazla yer kapladığı , yeşillğin fazla olduğu yerlere göç etmek isterdim . Canlılara zarar verilmeyen , hayvanlara değer verilen memleketlere  göç etmek ve orada hayatımı sürdürmek isterdim . Havanın temiz olduğu , suyun temiz olduğu  kısacası çevrenin temiz olduğu ülkelere, diyarlara göç etmek ve orada özgürce yaşayabilmek isterdim . 

Kuşların  istediği gibi özgürce uçabildiği , hiçbir kuşun kafese konulmadığı bir memlekete giderdim . Çünkü özgürlüğü doyasıya yaşamak isterdim . Başka kuşların da benim gibi özgürlüklerini , istediği gibi yaşamalarını isterdim . Suyun bol olduğu, yiyeceklerin bol olduğu , her şeyden önce insanlığın  olduğu yerlere gitme, oraları gezmek ve görmek isterdim . Böyle yerlere göç etmek isterdim . Çünkü güzelliklerin olduğu, iyiliğin olduğu yerlerde bize insanlar zarar vermez , bizi öldürmeye , tabanca ile vurmaya çalışmazlar . Bizi yok etmek isteyen insanların olduğu yerden uzaklaşamaya çalışırdım . Diğer kuş arkadaşlarımı, kuş kardeşlerimi de alıp dilediğim şekilde yaşayabilirdim .


Çünkü bizler özgürlüğümüze çok düşkünüz . Çünkü tüm hayvanlar bizim gibi özgürlüğüne düşkün olduğu için bizlerde böyle yerlere göç etmek isterdik .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme