Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Spor yapmak insan sağlığı için son derece önemli bir  eylemdir . Bunun için spor yapmayı hayatımızda alışkanlık haline getirmeliyiz . Sağlıklı düşünceler ,  topluma faydalı işler sağlıklı kafalardan çıkar . Yani spor yapan insanlardan çıkar . Spor yapmak insanın zihnini açar , insanı rahatlatır ve insanın gün içindeki yorgunluğunu alır . Bunun için de sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözü söylenmiştir .

Sadece sürekli çalışmak ve hiç ara vermemek  iyi bir şey değildir . Çalıştıktan sonra vücudumuzun daha sağlıklı ve dinç bir yapıda kalması için  her gün mutlaka spor yapmalıyız . Günde yarım saat yürüyüş yapmalıyız , spor salonlarına gitmeli orada egzersiz hareketleri yaparak hem bedenimiz  hem de ruhumuzu güçlendirmeliyiz .  Spor yapan insanda stres olmaz ve hayatın tadını çıkarmaya bakar . Bunun için mutlaka spor yapmalı ve çevremizdeki insanlara da bu konuda örnek olmalıyız . Sağlıklı nesillerin yetişmesi için  okulda da spora çok önem verilmeli ve her öğrencinin herhangi  bir spor dalı ile ilgilenmesi için öğretmenlerin öğrencilerine destek olması gerekir . 


Spor yapan öğrenciler dersi daha aktif dinler, daha iyi anlar ve öğrendiği bilgiler de daha kalıcı olur. Bunun için spor hayatımızda şarttır ve spor yapmayı asla ertelememeliyiz.

1 yorum:

Deneme