Yaşadığınız Bir Anı İle İlgili Kompozisyon

Yaşadığınız Bir Anı İle İlgili Kompozisyon

Ortaokula gidiyordum .  Sabah yine uyanmış , kahvaltımı yapmıştım . Annem  beni ve kardeşlerimi okula uğurlamıştı . Sekiz kardeştik ve beş numaraydım . Okula gittim ve dersten çıkıp eve dönüyordum . Arabamız olmadığı için , otobüse de verecek paramız olmadığından  yürüyerek gidip geliyordum okula . Okuldan çıkarken şiddetli  bir yağmur başlamıştı . Hiç unutmuyordum o günü . Yağmurun altında sırılsıklam olmuş halde eve gelmiştim . Annem hemen üzerimi çıkarmış yeni kıyafetler giydirmişti . Sobanın başına oturup ısındım , ellerim o kadar üşümüştü ki neredeyse morarmaya gelmişti .

Dışarıda ise yağmur aynı hızla yağmaya devam ediyor ve gök gürlüyordu . O günü hiç unutamıyorum .  Sürekli şimşekler çakıyor ve gök gürültüsü hiç bitmiyordu . Çocuk olduğum için çok korkuyordum ve anneme sarılıyordum . Annem çocuk değildi ama o bile korkmaya başlamıştı . Ablalarım da gelmişti okuldan . Akşam olmuştu . Annem bulgur pilavı pişirmiş , yanına turşu koymuş ve az bir miktarda da yoğurt vardı . Tam yemeğin başına oturmuştuk ki birden bomba patlar gibi bir ses geldi dışarıdan . Evin tüm ışıkları kapandı . Evimizin içi ve dışarısı zifiri karanlık olmuştu . Hemen ağlamaya başladım ve korktum . Kıyamet koptu diye ağlıyordum . Babam ise korkma kızım birazdan ne olduğunu anlayacağız deyip dışarı çıkmıştı . Evimizin tam karşısı cami olduğu için  caminin minaresine yıldırım düşmüş ve o da bomba etkisi yaratmış gibi mahalle sakinlerini korkutmuştu . Allah'tan o gün camide hiç kimse yoktu . Çünkü yatsı namazı kılınmış ve herkes evine dağılmıştı .


Sadece minarede büyük bir hasar vardı .  Onun dışında her şey aynı kalmıştı . O gece çok korkmuştum , ağlamıştım .  Sabah uyandığımda ise ağzım uçuklamış , korkudan yara olmuştu . İşte o günü hayatım boyunca hiçbir zaman unutmayacağım . Bu da benim başımdan geçen  bir anıydı .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme