Konuşmanın Ve Dinlemenin Önemi İle İlgili Kompozisyon

Konuşmanın Ve Dinlemenin Önemi İle İlgili Kompozisyon

İnsanoğlu nasıl ki konuşmadan kendisini ifade edemiyorsa dinlemeden de karşı taraftaki insanın duygu ve düşüncelerini anlayamaz  . Konuşurken içimizde biriken duyguları döker rahatlarız , isteklerimizi dertlerimizi dile getirir derman ararız . Bu yüzden konuşmak çok önemlidir fakat konuşmak kadar dinlemek de çok önemlidir . 

Konuşan insan dinlemesini de bilmelidir . Yani hem iyi konuşmacı olmalı , hem de iyi bir dinleyici olmalıdır .  Karşı taraf konuşurken dinlemesini bilmeliyiz ve konuşan kimsenin sözü kesmemeliyiz yani saygılı olmalıyız ve insani davranışlar içinde bulunmalıyız .

Konuşma ve dinleme çok önemlidir . Hem güzel konuşmak , etkili konuşmak gerekir . Hem de iyi bir dinleyici olmak ve karşı tarafı önemsemek gerekir . İyi bir konuşmacı konuşmasını yaparken  kendini iyi ifade edebilmeli, yanlış anlaşılacak sözler kullanmamalıdır . İyi bir dinleyici de konuşmacının sözünü kesmemeli , konuşmacı konuşmasını bitirene kadar dinleyici sabırla dinlemesini bilmelidir .


Kendimizi toplum içinde iyi ifade etmek için , iyi bir şekilde anlaşılmak için dilimizi doğru ve düzgün kullanmalıyız .  Konuşulacak yerde konuşmalıyız . Susulacak yerde ise konuşmayıp dinlemesini bilen bireyler olmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme