Hayvanlara Yapılan Şiddet Hakkında Bir Hikaye Yazınız .

Hayvanlara Yapılan Şiddet  Hakkında Bir Hikaye Yazınız .

 Sabah ezanı okunuyor , horozlar ötüyordu . İstanbul'da  yaşadığımız için okulumuz bize uzak bunun için de servis ile gitmem gerekiyordu . Servisçi her sabah 6:00 gibi kapının önünden geçer ve beni de alır giderdi . Yine bir sabah kalktığımda tam okula gidecekken bir köpek sesi duymuştum . Bu sesin nereden geldiğini bilmiyordum ve ama sesin olduğu yere yaklaştığımda bir de neler göreyim! Aman Allah'ım! Gördüklerim karşısında şaşkına uğramış , küçük dilimi yutacak gibi olmuştum . Komşumuz olan Ahmet ve Ali orada bir  horoza tekme atıyordu.  Diğer güçlü olan horozla güçsüz olan horozu bir biri ile dövüştürüyordu. Zavallı horozların her yeri kan olmuş , gözleri bile görünmez hale gelmişti . Nasıl olabilirdi bu, nasıl böyle acımasız olabilirlerdi diye düşündüm . Oysa ben onları abi diye sever, sayar, onların asla bir canlıya zarar vereceğini aklımın ucundan bile geçirmezdim.




Çok üzülmüştüm,  hayvanları düşündükçe  içim daha da kötü olmuş ve kendimi o hayvanların yerine koymuştum. Daha sonra servis geldi ve okula gittim . Ahmet ve Ali abiler de oradaydı .Artık  onlara abi demek de içimden gelmiyordu ama alışmışım ya abi demeye neyse artık . Onları gördüğümde bana selam verdiler, niye suratın asık dediler. . Ben ise gördüklerimi onlara anlattım . Siz nasıl bu kadar acımasız ve cani olabiliyorsunuz dedim . Onlar ne dediğimi anlamamış  gibi ne dediğini anlamıyoruz dediler. Sabah onları evlerinin avlularında gördüğümü ve horozlara nasıl zarar verdiklerini yüzlerine söyledim. İkisinin de yüzü kıpkırmızı olmuştu . Ben sizin gibi abilerden böyle bir şeyi asla beklemezdim dedim . Onlar da aslında niyetlerinin kötü olmadığını , sadece bunu yaparken zevk aldıklarını söylediler.  Ben ise onlara aynı şeyi size yapsalardı neler hissederdiniz diye sorduğum da birbirlerine bakıp sustular.  Onlara öyle bir acı bakış attım ki  utançlarından ne yapacaklarını şaşırdılar.  Biz hiç hayvanların yerine kendimizi koymamıştık , Her halde bize böyle davranılsa canımız yanardı diye ağlamaya ve pişman olmaya başlamışlardı.  Onların ağlamalarına dayanamadım .

Gittim yanlarına ve lütfen bir daha hiç bir hayvana eziyet etmeyin, çünkü bizim canımız nasıl tatlı ise , onlarınki de öyledir dedim.  Onlar da artık empati kurmuşlar ve bir daha asla böyle bir şey yapmayacaklarını söylemişlerdi . Daha sonra zil çalmış derslerimize girmiştik . Okul çıkışı abilerimle beraber onların evlerine gittik.  Avluya girdiğimizde zavallı horozlar yorgunluktan uyumuşlar ve bizi gördüklerinde ürkmüşlerdi.   Abilerimle birlikte hemen başlarını okşadık , onları içimize çektik ve sevdik.  Ben kendi evimizden onlara yiyecekleri buğday, yem gibi yiyecekler getirdim, onları bir güzel ellerimizle doyurduk . Daha sonra horozlar serbest bıraktık ve oradan çıktık.  Abilerim yaptıkları davranışların yanlış olduğunu anlamış, üzülmüşlerdi.  Bana teşekkür ettiler ve bir daha böyle şey asla olmayacak, söz diye bana sarıldılar.  Ben de oradan ayrıldım ve daha sonra evime gittim. 



0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme