Danışarak İş Yapmanın Yararları İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Danışarak İş Yapmanın Yararları İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsan aynı anda her işi yapabilecek süper bir güce sahip değildir . İnsan birden fazla konuda yetenekli, bilgili olabilir fakat bu onun her işin üstesinden geleceği anlamı taşımaz . Hayatta bilmediklerimiz , eksik kaldığımız işler  olabilir . Kendimiz  yapamadığımız zaman bizden daha deneyimli olan , daha büyük olan insanlardan yardım almalıyız . Yani birilerine danışmayı bilmeliyiz . Bunun için de atalarımız şu sözü söylemiştir :

'' Danışan dağı aşmış , danışmayan düz yolda şaşmış'' . Kişi danışarak aşılamayacak engelleri aşar ve sorunlarını daha kolay çözebilir . Danışmayarak ise en bildiği şeyde bile , yani kolay işlerde bile yanlış yapabilir , şaşırabilir . Kimi kimseler burnunun dikine gitmekten çok mutlu olur ve her işi ben yapabilirim havası içinde olur . Kimsenin deneyiminden , bilgisinden faydalanmaz . İşte böyle kimseler hayatta başarısız olur . çünkü kimseye danışmamış , bilgi almamıştır .


Hayatta  işlerimizi yoluna koymak için , daha iyi sonuçlar elde etmek için her zaman bir bilene bilmediğimiz konuları sormalıyız .  Yani bin bilsek de bir bilene her zaman danışmalıyız . Daha çok bilgi sahibi olmalı , daha çok öğrenmeli , böylece biz de başkalarına yardımcı olmalıyız . Başkalarının da bizim deneyimlerimizden faydalanmasını sağlamalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme