Atatürk Türk Ulusuna Bir Mektup Yazsaydı Neler Yazardı ?

Atatürk Türk Ulusuna Bir Mektup Yazsaydı Neler Yazardı ?

Atatür  Türk Milleti'ne şöyle bir mektup yazardı :
Benim  Yüce Milletimin değerli vatandaşları ! 
Ben bu milletin evladı olduğum ve bu millet için faydalı işler yaptığım için kendimi çok huzurlu hissediyorum . Ben bu başarımı sizin bana olan güveninize borçluyum . Sizler arkamda durmasaydınız , bana destek olmasaydınız belki de Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet şu anda olmayacaktı .  

Saygıdeğer Türk Ulusu , Saygıdeğer Türk Milleti!
Cumhuriyet'e sahip çıkın , onu koruyun , demokrasiye sahip çıkın , İnsan hak ve özgürlüklerini korumaya devam edin . İlke ve inkılaplarıma bağlı kalın . Ülkemizi daha çağdaş daha modern hale getirmek için durmadan ilerlemeye ve gelişmeye devam edin . 

Ülkemizin her bir bireyi okumaya önem versin . Ülkemde kütüphanelerin sayısı artsın ,  kahvehanelerin sayısı azalsın .  Ecdadımızın  size  bıraktığı bu kutsal topraklara sahip çıkın ve onu koruyun . Bu toprakların bir karışını bile düşmanlara asla teslim etmeyin . Tam  bağımsız olmaya devam edin , başka ülkelerin manda ve himaye altına girmemeniz için milli kültür değerlerinize sahip çıkın ve onu koruyun . Bağımsızlık ve Cumhuriyet'i her zaman yaşatın . Bayrağımızı her zaman göklerde dalgalandırmaya devam edin. Bayrağımız asla yerlerde olmasın . Yurtta Barış Dünyada Barış ilkemi uygulayın . Dünyanın en gelişmiş ülkesi olmak için ilim ve fen yolunda ilerlemeye ve gelişmeye devam edin .  Maddi ve manevi değerlerimiz , tarihi eserlerimizi koruyun ve onlara zarar verdirmeyin . Ülkemin doğal kaynaklarını hoyratça kullanmayın . 

Saygıdeğer Türk Milleti! Daha huzurlu yaşamak için birlik , beraberlik ve dayanışma içinde yaşamaya devam edin . Mazlum , yoksul ülkelerin yanında olun . İnsanları yaşatın , insanlığı yaşatın ve dünyaya örnek bir millet olmaya devam edin.

Ben; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme