Savaşların Önüne Nasıl Geçilebilir ? Bu Konu İle İlgili Bir Kompozisyon Yazınız

Savaşların Önüne Nasıl Geçilebilir ? Bu Konu İle İlgili Bir Kompozisyon Yazınız

Savaşlar insanlığı yok eden , insanlığa zarar veren her türlü olumsuz eylemler , faaliyetlerdir . Bir ülke haksız yere işgale uğruyor ve sömürülüyorsa bu eylemin  haklı bir gerekçesi asla olmaz . Özellikle de güçlü ülkeler güçsüz ülkeler üzerinde daha çok hakimiyet kurmak için , güçsüz ülkelerin yer altı ve yer üstü kaynaklarını daha çok sömürmek için , ülkelerin kendi içinde iç savaş çıkarmak için her türlü yola, her türlü zorbalığa başvurmaktadır . Savaşların sonucunda ise kalan tek şey kan, gözyaşı, ölümler, yaralanmalar, hasarlar ve daha neler neler ...

Savaşların yok olması için tüm dünya ülkelerinin , tüm insanlığın savaşı istememesi gerekir . Kimi zalim ve güçlü ülkelere diğer tüm dünya ülkelerinin bir dur demesi gerekir . Savaşların önüne ancak "Yurtta Barış, Dünyada Barış" sözü ile geçilir. Savaşların yaşanmaması için her ülkenin fedakarlık yapması gerekir, her ülkenin masum, güçsüz, mazlum ülkelerin yanında olması gerekir . Yani ülkelerin dönek, iki yüzlü olmaması gerekir. Siyasi çıkarların, ekonomik çıkarların, sosyal çıkarların bir kenara bırakılması ve öncelikle insanlığın yaşatılması gerekir . Ülkelerin liderlerinin , siyasetçilerinin , insanlarının içinde merhamet ve vicdan duygusu olması gerekir . Zalim ve güçlü olanın yanında durulmaması gerekir . Mazlum ve güçsüz olanın , savunmasız olanın yanında durulması gerekir . Bir ülke dünyanın en güçlü ülkesiyim diye her şeyi yapabilirim egosuna sahip olmamalıdır . Gerektiğinde diğer güçlü ülkeler bu dünya gücü olan ülkeye gerekli yaptırımları koyabilmelidir . Örneğin; Kudüs sorununda Amerika'ya karşı olunması gerekliydi ve öyle de oldu . Çoğu ülke Amerika'dan korkmamış ve Amerika'nin Filistinlilere karşı yaptığı haksız açıklamayı kabul etmemiştir . İsrail'in  başkentini Kudüs Olarak görmemiştir 128 ülke . Ama bu ülkelerin bu kararlılıkla devam etmesi gerekir ki savaşlar yaşanmasın , mazlumun  kanı dökülmesin , çocuklar ölmesin , kimse vatanından ayrı kalmasın . Umarım diğer ülkeler Amerika'nın yaptırımlarından korkmaz ve savaşa hayır demeye, barışa evet demeye devam ederler .


Savaşın önüne ancak barış ile geçilir . Ülkelerin kin ve düşmanlığı bir kenara bırakması gerekir .  Güçlü olan ülkeler her şeyi istediğim gibi yapabiliriz düşüncesinde olmamalıdır . Akan göz yaşından , akan kandan hepimiz sorumluyuz. Bunun için her zaman savaşa hayır demeliyiz,  barışın güvercini olmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme