Yaşadığınız Şehrin Doğal ve Tarihi Güzelliklerini Anlatan Bir Tanıtım Metni Yazınız .

Yaşadığınız Şehrin Doğal ve Tarihi Güzelliklerini Anlatan Bir Tanıtım Metni Yazınız .

Yurdumuz tarihi ve doğal güzellikleri ile tüm dünyayı büyüleyen bir ülkedir . Bu ülkenin hangi şehrine giderseniz gidin tarihi ve doğal güzellikler sizi karşılayacaktır . Ben de cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sultan Şehir Siva'ta yaşıyorum . Sivas İç Anadolu Bölge'sinde yer alan tarihte birçok devlet için önemli olmuş bir şehirdir .

Sivas tarihi güzellikler bakımından son derece zengin bir şehirdir . Özellikle Selçuklular zamanında yapılmış olan birçok tarihi eser mevcuttur şehrimizde . Ayrıca Sivas kent meydanı tam bir tarihtir . Bir yanında Sivas Kongre binası , bir yanında tarihi jandarma binası , bir yanında valilik binası , diğer bir yanında da Osmanlı Devleti döneminde yapılmış olan Kale Camii ile şehrimizin meydanı doyumsuz bir zevk verir ziyaretçilerine  .   Kent meydanının dışında da çok önemli tarihi eserlerimiz vardır . Mengücekliler tarafından yaptırılan " Divriği Ulu Camii " UNESCO dünya mirası listesinde yer alan çok önemli bir yapıdır . Bunun dışında Gök Medrese ve Şafaiye Medresesi , Eğri Köprü , Kurşunlu Hamam , Taş Han , Çifte Minareli Medrese gibi daha birçok tarihi eser Sivas'ımızı süslemektedir .


Sivas doğal güzellikleri ile de dikkat çeken bir şehirdir . Gürün Gökpınar gölü ve Gemerek sınırları içerisinde yer alan Sızır Şelaleri önemli turistlik mekanlarımızdır . Ayrıca Yıldız Dağı Kayak Merkezi de faaliyete girmesinin ardından özellikle kış aylarında çok ziyaretçi çeken bir yer haline gelmiştir . 

1 yorum:

Deneme