Sevgi İle İlgili Kompozisyon

Sevgi İle İlgili Kompozisyon

Sevmek , sevilmek , ilgi göstermek , ilgi duymak , ait olmak  insanoğlunun yaşayabileceği en güzel duygulardan biridir . Sevmek doğal bir ihtiyaçtır . Her canlı sevilmek ve ait olmak ister . Sokaktaki canlılara bile baktığımızda bir kedinin başını okşadığımızda hemen bize yaslanır ve sevildiği izlenimini bize yansıtır .  Dünyadaki tüm canlılarda böyledir işte . 

Aslında doğadaki her şeye karşı sevgi duymalıyız . Mesela yol kenarında çıkmış bir dikene ,  oturduğumuz banktaki  söğüt ağacının yapraklarına , yolda giderken düşen küçük bir çocuğa , yaşlılara ,  bebeklere herkese sevgi ile yaklaşmalıyız . Sevgi duymak , sevgi ile yaklaşmak insan ilişkilerine daha bir değer kazandırır .   Dünyada sevgiyi yaymak için , insanlar arasındaki olumsuz ilişkileri düzeltmek için daha çok  her şeye sevgi ile yaklaşmalıyız . İçimizdeki güzel duyguları sevmek ile ön plana çıkarmalıyız .


 İstediğiniz her türlü mala , mülke sahip olabilirsiniz . Ama içinizde insanlara karşı ve diğer canlılara karşı bir sevme eylemi yoksa bu zenginliğinizin de hiç bir anlamı olmaz . Çünkü sevmeden yaşayıp gitmek  dünyada hiç yaşamamak gibi bir şeydir . Sevgi para ile satın alınan bir duygu değil , içten gelen sıcak olan , samimi bir duygudur . Bundan dolayı bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşamak için dünyaya sevgiyi ve barışı yayalım .

13 yorum:

Deneme