Enerji Verimliliği İle İlgili Kompozisyon

Enerji Verimliliği İle İlgili Kompozisyon

Enerji hem ülkemizin hem de dünyanın en önemli ihtiyacı aynı zamanda da en önemli problemlerinden biri haline gelmiştir . Gelişen teknoloji , artan nüfus her geçen gün enerji kaynaklarına olan ihtiyacı daha da artırmaktadır . İşte bu durum yenilenemeyen enerji kaynaklarının git gide azalması ile büyük bir sorun haline gelecektir . Bu sorunla ülke olarak karşı karşıya kalmamak için "enerji verimliliği" konusuna özel bir önem göstermeliyiz .

Enerji verimliliği en kısa tanımı ile evlerde ya da işletmelerde üretim kalitesinin ve miktarının azaltılmadan harcanan enerjinin düşürülmesini sağlamaktır . Bu konuda hepimize önemli görevler düşmektedir . Çünkü paramız çok da olsa az da olsa bu kaynaklar tükendiği zaman para ile bile alma olanağımız kalmayacak . Evlerimizde yapacağımız basit tasarruf hamleleri ile enerji verimliliği sağlayabiliriz . Mesela ütü yaparken ütü işinin bitmesine yakın fişi çekerek ütünün sıcaklığı ile ütüleme işlemini tamamlayabiliriz . Okullarımızda teneffüs zili bitip sınıflara gidilirken lavabolardaki ışıkları kapatarak uzun süre boş yere bu ışıkların yanmasını engelleyebilir ve enerji tasarrufu sağlayabiliriz . Bir lambayı kapatsam ne olur kapatmasam ne olur diye düşünmeyin . Ülkemizde binlerce okul ve devlet dairesi var . Hepsinde bir lamba kapatılsa müthiş bir tasarruf sağlamış oluruz .


Enerji verimliliği ülkemiz ve dünyanın geleceği için çok önemlidir . Hepimizin bu konuya özel bir dikkat geliştirmesi gerekmektedir . 

4 yorum:

  1. çok işime yaradı teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel işime yaradı ❤️

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim kompozisyon yarışması vardı sayenizde ödevimi yaptım çok teşekkür ederim☺️☺️❤❤❤

    YanıtlaSil

Deneme