Sana Yapılmasını İstemediğin Şeyi Sen De Başkasına Yapma Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız

Sana Yapılmasını İstemediğin Şeyi Sen De Başkasına Yapma Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız

İnsanlar kendilerinin sevmediği ya da kendisine yapılmaktan rahatsız oldukları davranışları bir başkasına yapmamalıdır . Yani empati kurmalı ve karşısındaki insanın duygularını anlamaya çalışmalıdır .

Empati kurmayan kimseler insanların duygu ve düşüncelerini iyi bir şekilde kavrayamazlar . Örneğin ; Ayşe adında bir arkadaşınız sulu şakaları sevmediği halde siz ona bu şakayı yapmakta ısrar ederseniz Ayşe bu davranışınızdan çok rahatsız olur . Eğer siz de kendinize sulu şakaların yapılmasından rahatsızlık duyuyorsanız karşıdaki kişiyi rahatsız edecek hal ve hareketlerden kaçınmalısınız . Mesela insanlar fiziği ile dalga geçilmesinden , başarısızlığı ile dalga geçilmesinden , maddi durumu ile dalga geçilmesinden genel olarak rahatsızlık duyarlar . Eğer kişi bu düşünceleri  anlamadan bu kötü davranışları yapmaya devam ettiği takdirde aynı şeyi kendisine de yaptıklarında emin olun o kişi de çok rahatsız olacak ve bu etik olmayan davranışları yapmaktan vazgeçecektir . Bundan dolayı size yapılmasını istemediğiniz kötü davranışları , insana yakışmayan davranışları  siz de başka insanlara yapmayız . Böylelikle hem kendinize karşı saygılı olmuş olursunuz hem de toplumda yaşayan diğer insanlara karşı .


Bundan dolayı hayatınızda empati duygusuna çok yer verin ve ben olsaydım nasıl bir davranış içine girerdim ya da nasıl tepki veridim diye hareket edin . Eğer düşünceli , olgun , erdemli bir kimseyseniz zaten bu şekilde davranmaya devam edeceksinizdir . 

8 yorum:

Deneme