Biz Dünyaya Kin Değil Sevgi Paylaşmaya Geldik Özdeyişini Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız

Biz Dünyaya Kin Değil Sevgi Paylaşmaya Geldik Özdeyişini Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız

Yunus Emre insan sevgine çok önem vermiştir ve bu  insan sevgisinin de tatlı dil ve güler yüzden geçtiğini defalarca söylemiştir şiirlerinde .  Kin ve nefret insanların arasını soğutur ve insanları birbirine düşman yapar . Kin ve nefretin olduğu ortamlarda ya da toplumlarda ne yazık ki sevgi ortamı gelişemez .

Sevginin büyüyüp gelişmesi ve çoğalması için tüm dünya ülkelerinin iş birliği içinde sevgiyi yaymak için hareket etmeleri gerekir . Savaşların yaşanmadığı , insanların acımasızca katledilmediği , empati duygusunun var olduğu , hoşgörü ve sevgi ikliminin hakim olduğu bir dünyada yaşamak ne kadar da güzel olurdu . Yüce Allah insanları yaratılanların en üstünü olarak yaratmış ve ona akıl vermiştir . İşte biz insanlar da bu aklımızı sevgiyi yaymak için , insanlığa faydalı olmak için , küçük bir çocuğun göz yaşı akıtmaması için , bir yetimin bir öksüzün elinden tutmak için ,  zor durumda kalan insanlara yardım etmek için , evrensel insancıl bir görüşe sahip olmak için kullansak dünya daha da yaşanılır ve daha da yaşanılası bir dünya olmaz mı ?  Olur elbette . Fakat bunu her insanın içtenlikle istemesi ve uygulaması gerekir ki işte o zaman sevgi  bu dünyada daim olur . Dünyada sevgi ortamının çoğalması için sağlam temellere dayanan , toplumu ayakta tutan en önemli kurum olan aile birliğine çok önem verilmeli ve çocuklarımıza sevgimizi yansıtmalı ve onlara bunu lafla değil uygulayarak yaşatmalıyız . Ailede her birey üzerine düşen görevi yapmalı ve sevgi kültürünü dünyaya yaymak için çeşitli faaliyetler düzenlemelidir .


Ülkeler siyasi çıkarlarını bir kenara bırakmalı sorunları barışçıl bir yolla çözümleye çalışmalı ve asla silaha başvurmamalı , ülkeler arasında sevgi ve kardeşlik günleri düzenlemeli ve her ülkenin insanları başka ülkeler ile sevgi ve insanlığı paylaşmalıdır.

6 yorum:

  1. Teşekkür ederim çok güzel olmuş öğretmeni çok beğendi
    Acaba başlık ne olabilir.

    YanıtlaSil
  2. Elinize emeğinize sağlık, çok güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Mükemmel harika

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler

    YanıtlaSil

Deneme