Yüzü Gülmeyen İnsanlar Hiçbir İşte Başarılı Olamazlar Kompozisyon

Yüzü Gülmeyen İnsanlar Hiçbir İşte Başarılı Olamazlar Sözü İle İlgili Kompozisyon

Güler yüzlü olmak insana her anlamda olumlu katkılar sağlar . Güler yüzlü insanlar etraflarına olumlu bir enerji yayarlar ve insanların ilgilerini çekmeyi başarırlar . Güler yüzlü insan çevresine güven verir ve bu sayede iletişim kurduğu insan sayısı daha fazla olur .

Güler yüzlü olmanın önemi ile ilgili olarak şu hikayeyi çok güzel bir örnek olarak verebiliriz : Adamım birisi para kazanmak ve geçimini sağlamak için bal satmaya karar vermiş . Kendisi bal satarken komşusu da onunla aynı işi yapıyormuş . Ama nedense bütün müşteriler komşusundan bal alıyormuş . Oysaki adamın sattığı bal komşusunun sattığı baldan çok daha güzelmiş . Adam bu işe bir türlü akıl sır erdiremiyormuş . En sonunda düşünmüş taşınmış ve bilge bir adama gidip bu durumun hikmetini sormaya karar vermiş . Bilge adama gitmiş ve olup biteni ona anlatmış . Bilge adam dinlemiş ve şu cevabı vermiş :
- Sen bal satıyorsun fakat yüzün sirke satıyor .


Hayatta başarılı olmak için güler yüzlü olmak gerekir . Çünkü hiç kimse asık suratlı bir insanla uzun zaman aynı ortamda bulunmaktan hoşlanmaz . Bu yüzden elimizden geldiği kadar insanlara karşı gü

10 yorum:

Deneme