Birlik ve Beraberlik İle İlgili Kompozisyon

Birlik ve Beraberlik İle İlgili Kompozisyon

Hepimiz bazı yönlerimiz ile başkalarından daha güçlü olurken bazı yönlerde de başka insanlara göre zayıf olabilmekteyiz . Mesela bazı insanlar fiziksel olarak daha avantajlıdır ve bu tür işleri kolaylıkla yapabilirler , bazı insanlar da zihinsel manada daha üstün olabilirler . İşte bu yüzden insanlar bazı işleri yaparken birbirleri ile yardımlaşmalı , birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelidir .

Birlik ve beraberlik yalnızca bir işi yaparken lazım olan bir özellik değildir . Olumsuzluklar karşısında , zor zamanlarda ya da mutlu günlerimizde her zaman birlik beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz . Bizim milletimiz birlik ve beraberlik konusunda tüm dünyaya örnek olabilecek kadar başarılıdır . Tarih boyunca ülkemize karşı ne zaman düşmanca tutumlar ortaya çıksa milletimiz bir biri ile kenetlenmiş ve düşmanlara hak ettiği karşılığı vermeyi bilmiştir . Çanakkale Zaferinde , Kurtuluş savaşında birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin faydasını gören milletimiz bu savaşlardan alnının akıyla çıkmayı başarmıştır .


Bir birimizi bazı özelliklerimizden dolayı ötekileştirmek bizlere hiçbir şey kazandırmaz . İnsanlara ırklarından , inançlarından ya da siyasi düşüncelerinden dolayı ayrım yapmamalıyız . Böylesi bir tutum bizim milli birlik ve beraberliğimize büyük zarar verir . Bu tür farklılıklarımızı bizi bölmek için kullanmaya alışanlara fırsat vermemeliyiz . 

19 yorum:

Deneme