Sözcükleri Boş Yere Harcamayacak Kadar Çok Seviyorum Sözü İle İlgili Kompozisyon

Sözcükleri Boş Yere Harcamayacak Kadar Çok Seviyorum İle İlgili Kompozisyon

İnsan ağzından çıkan her söze dikkat etmeli ,  kısa ve öz konuşmalıdır . Kelimeleri ya da sözcükleri boş yere harcamak hem kişiyi yorar ve hem de kişinin kalitesini düşürür . Sözcükleri gerektiği yerde , gerektiği kadar konuşmalı yani etkili bir şekilde ve öz bir şekilde konuşulmalıdır .

 İnsan çok fazla konuşmamalı , olur olmadık yerde her şeyi konuşmamalı ve susmasını da bilmelidir .  Türk dilinde bütün kelimeler çok değerlidir . Bundan dolayı sözcüklerin değerini bilmeli ve onları boş yere kullanmamalıyız . Her zaman yerinde ve zamanında sözcükleri kullanmasını bilmeli ve sözcüklere gereken değeri vermeliyiz .  Çok konuşmak ağzımızdan çıkan sözcükleri değersizleştirir ve onların hiçbir anlamı olmaz ama  onları yeri geldiği zaman kullanmayı bilirsek o sözcükler o zaman anlam kazanır ve boşa gitmemiş olur .

Sözcükleri boşa harcamayacak kadar çok sevmek gerekir ve her kelimenin anlamı ve önemi bilinerek daha dikkatli olunmalıdır . İnsan her zaman az ve öz konuşmalı ve sözcükleri i israf etmemelidir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme