Ölmüş Eşek Kurttan Korkmaz Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Ölmüş Eşek Kurttan Korkmaz Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Ölmüş  eşek kurttan korkmaz atasözü ile anlatılmak istenen  sahip olduğu her şeyini kaybeden kişide inanılmaz derecede bir cesaret ortaya çıkar ve hiçbir şeyi gözü görmez ve hiçbir şeyden korkmaz .

Karşısına çıkan en azılı düşmanı olsa bile , kendine o düşmanın çok zarar vereceğini bilse de o düşmandan korkmaz ve üstüne gider .  Buradaki ölmüş gerçek anlamda değildir ama  her şeyini yitirdiği için o kişiye ölmüş benzetmesi yapılmıştır . Örneğin ; bir iş yerinin sahibi olan kişi , gün gelir ve işler yolunda gitmediği için iflas eder ve elinde hiçbir malı kalmaz. Bunun üzerine başta en yakın olanları olmak üzere kendisini bırakıp gider . Bu kişi çaresiz kalmış ve bitmiştir artık . Karşısına çıkacak çok saldırgan kişiyle bile çarpışmaktan korkmaz ve ölümü göze alır ve canını hiç düşünmeyerek müthiş bir cesarete sahip olur . Çünkü zaten her şeyini kaybettiği için ölüm de o kişinin gözünü korkutmaz ve korkmayan bir insan olur .


İnsanlar her şeylerini kaybettiğinde hayat onlar için çok anlamsız gelir ve bu insanları korkutmak çok zor olur . Çünkü böyle bir insan için artık hiçbir şeyin anlamı kalmaz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme