Günümüzde Komşuluk İlişkileri Niçin Azalıyor ?

Günümüzde Komşuluk İlişkileri Niçin Azalıyor ?

Günümüz koşullarında her şey hızla değiştiği için bu değişiklik komşuluk ilişkilerinde de kendisini göstermiştir . Yaşam koşullarının değişmesi , köyden kente göçlerin yaşanması , kadının iş hayatına girmesi , insanların şehir merkezlerinde yaşamını sürdürürken birbirlerine güvenememesi gibi bir çok nedenden olayı komşuluk ilişkileri zayıflamaktadır . Çünkü devir değiştiği için, en yakın komşudan bile kötülük gelebileceği düşüncesi insanların birbirine şüphe ile yaklaşmasına ve çok fazla samimiyet kurmamasına neden oluyor .

Şehir merkezlerinde hayat koşulları zor olduğu için , kadınlar da iş hayatına dahil olmak durumunda kalıyor ve  kimse birbirine zaman ayıramıyor  herkes ancak kendi ailesi ile iletişim kuruyor ve komşuluk bağları da iyice zayıflıyor . İnsanlar birbirlerinin yaptığı şeyleri yemeye bile korkar hale gelmiş , herkes  kendi köşesine çekilmiş ve insanlar bencil olmaya başladığı için komşuluk ilişkileri de azalmaya başlamıştır . Eskiden komşuluk ilişkilerinde insanlar arasında güven problemi yoktu , ayrıca bu kadar çok katlı binalar bulunmaz , genelde herkesin müstakil evi bulunur  ve komşular birbirleri ile dayanışma içinde geçinirler , birbirine gelir gider ve ortam samimi olurdu . Fakat hızla küreselleşen dünyanın olumsuz etkileri komşuluk ilişkilerine de yansımıştır .


Günümüzde komşular bırakın gelip gitmeyi , çocuklarını bile komşu çocuğu ile oynatmıyor ve sosyalleşme günden güne azalıyor . Eğer komşular arasında güven olsa , insanlar bencil olmasa ve empati kurabilse ilişkiler daha sağlam ve daha uzun ömürlü olur .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme