Dilimizi Korumak ve Geliştirmek İçin Birey Olarak Ne Yapmalıyız Konulu Kompozisyon

Dilimizi Korumak Ve Geliştirmek İçin Birey Olarak Ne Yapmalıyız Konulu Kompozisyon

Türk Dili dünyanın en çok kullanılan  dillerinden biridir . Dil bir milletin kendini ifade ediş tarzıdır, bir milletin kültürü , yaşam biçimidir . Bir ülkede dil çözülürse , kimliğini kaybederse orada yaşayan millet de çözülür ve kimliğini kaybeder . Bu yüzden bizler de dilimize çok önem vermeli ve onu yabancı dillerin etkisinden korumak için farklı çalışmalar yapmalıyız .  Dilimizin en önemli problemlerinden birisi de  dil kirliliğidir .

 Yabancı diller dilimize hızla yerleşmekte ve bu da Türk Dilinin özüne ve benliğine zarar vermektedir . En basitinden şehir merkezlerinde açılan iş yerleri , lokantalar , çay ocakları , spor salonları , eğlence merkezleri ..vs gibi yerlerin adı Türkçe değil yabancı dildir . Sırf dikkat çeksin ve daha çok para kazansın diye yapılan bu özenti hareketler dilimize zarar vermekte ve onun benliğini yitirmesine sebep olmaktadır . Bu yüzden dilimizi korumalı ve ona sahip çıkmalıyız . Türk dilinin dünya dilleri arasında yer almasını sağlamak için millet olarak çok çalışmalı , ilim ve irfan yolundan ayrılmamalıyız . Dil demek , millet demek , millet demek dil demektir . Bundan dolayı dilimizi korumalı ve geliştirmeliyiz . Türk dilini kurallarına göre konuşmalıyız . Türkçenin içine yabancı harfler konulmamalıdır . Örneğin; v harfi yerine w kullanmamalıyız  ya da  arabaların üzerine yazan taxi kelimesini değil taksi kelimesini kullanmalıyız . Daha bu ve bunun gibi birçok yanlış kelimeler kullanılmaktadır .

 Türkçe kullanılan kelimeleri doğru şekilde yazmalı ve yazım hatalarına düşmemeliyiz . Kelimeleri doğru ve yerinde kullanmasını bilmeliyiz . Mustafa Kemal Atatürk de Türk Diline çok önem vermiş ve şu sözü söylemiştir : '' Kesin olarak bilinmelidir ki, Türk milletinin  dili ve milli benliği bütün hayatında hakim ve esas kalacaktır ''. Bundan dolayı da bizler de Türk gençleri olarak dilimizi korumalı ve onu yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalı ve kurallarına göre uygulamalıyız . 

10 yorum:

  1. Huxjxjxjjxjjzjzjsjjsjsjxjx

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler çok güzel yazmışsın

    YanıtlaSil
  3. yok artııııkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkjhgfdfghjhgfdsdfghjkjhgfdsdfghjklkjhgfdsasdfghjklşişlkjhgfdsdfghjklşişlkjhgfds

    YanıtlaSil
  4. qwertyuıopğüişlkjhgfdsazxcvbnmöç

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederiz
    Sayenizde 100 alıcam

    YanıtlaSil

Deneme