Barış İle İlgili Kompozisyon

Barış İle İlgili Kompozisyon

Barış insanların mutlu ve huzurlu bir ortamda yaşaması ve geleceğe daha güvenle  bakabilmesi demektir . Barışın olduğu yerde savaşlar , acılar , hüzünler yoktur .  Barışın olduğu yerde bebekler ölmez, çocuklar sabaha  güneş ile uyanır ve güzel ve güneşli günler vardır , insanların dünyası daha aydınlık ve daha  ışıltılıdır .

 Barışın olduğu yerde kan , göz yaşı , acı yoktur. Barış insanlığı birleştiren , yıkıcı olmayan , insanlar arasındaki sevgi gücünü artıran bir şeydir . Düşünsenize dünyada savaşlar hiç olmasa , sivil insanların üzerine bombalar yağmasa , güçlüler güçsüzleri ezmese , zalimler olmasa dünya cennet olurdu galiba . Ama ne yazık ki  gerçekler böyle olmuyor . Ne savaşlar son buluyor ne de  acılar.  Çünkü kimi güçlü ve zengin ülkeler sömürmeye alıştığı için , kimi ülkelerde ise iç savaşlar ortaya çıktığı için , iktidar mücadelesi olduğu için..vb  dünyanın her yerinde  barış olmuyor ve ne yazık ki savaşlar oluyor . 


Oysa barış olsa ,  ülkeler birbirinin sınırlarına göz koymasalar , en ufak problemlerde savaş çıkarmasalar  insanlık zarar görmez ve tüm dünya mutlu olur .  Barışın olması içinde ülkelerin birbirine saldırmaması gerekir . Milyonlarca insanın ölmemesi için,  yaralanmaması için , doğaya zarar vermemek için , menfaatler için savaş yapılmamalı  ve barış hep var olmalıdır .

14 yorum:

  1. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim . Fikir verdi

    YanıtlaSil
  3. Belki giriş ve sonuç daha kısa olsaydı daha güzel olabilirdi :)

    YanıtlaSil
  4. saolunn ödevimi yapabildim

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel
    Ödevimi yapıyorum

    YanıtlaSil
  6. Başlık da olsaydı güzel olurdu

    YanıtlaSil
  7. Acayiiiiiiippp uzuuuuunnnn

    YanıtlaSil
  8. güzel ama uzun

    YanıtlaSil
  9. Ben buradan fikir aldım kgretmenim ödev vermişti birkaç cümle alıp yazacağım sagolun yazmanız bile değerli 😇😊🤗

    YanıtlaSil

Deneme