Yeryüzünde Gördüğümüz Her Şey Kadının Eseridir Konulu Kompozisyon

Yeryüzünde Gördüğümüz Her Şey Kadının Eseridir Konulu Kompozisyon

 Mustafa Kemal Atatürk bu sözle kadınların  başarının arkasında olan güçlü bir etken olduğunu vurgulamaktadır .  Kadınlar toplumuzda çok önemli bir yere sahiptir .  Çünkü liderleri de dünyaya getiren , yetiştiren onu adam eden kadınlarımızdır .

Kadınlar her zorluğu aşan ,   vatanı ve milleti için savaşlara bile katılan , canını düşünmeden düşmanla çarpışan kutsal değerlerdir . Her başarılı erkeğin arkasında da mutlaka başarılı bir kadın vardır sözünü hatırlatırım . Kadınlar akıllıdır . Daha çok ayrıntıları bilen , gelecek olan her türlü olumsuzlukları sezdiği için erkeğe yardımcı olurlar . Örneğin analarımız . Bizi doğuran , büyüten , uykusuz kalan , aç kalan hep onlar olmuştur . Neden böyle düşündünüz mü ?  Çünkü vatana ve millete iyi bir evlat yetiştirmek için . Yetiştirdikleri bu evlatlar da  hayırlı çıkarsa ve milletine faydalı işler yaparsa bu da yine kadınlarımızın , analarımızın , eşlerimizin  bacılarımızın sayesindedir .


Bu yüzden kadınların kıymeti bilinmeli , onlara asla zarar verilmemeli ve başımızın  üstüne konmalıdır . Çünkü onlar vatanı vatan , milleti millet yapan değerlerdir . Çünkü etrafımızda gördüğümüz  her şey onların sayesindedir . Kadınların değerini bilin , onlara sevgi ile yaklaşın ve onları sahiplenin . Onlara asla şiddet uygulamayın , uygulamaya çalışanları da engelleyin .

1 yorum:

  1. çok güzel olmuş proje ödevime çok yardımcı oldu sağolun

    YanıtlaSil

Deneme