15 Temmuz İle İlgili Kompozisyon-2

15 TEMMUZ İLE İLGİLİ  KOMPOZİSYON

15  Temmuz cuma günü saat dokuz sularında bir grup asker kılıklı killerin köprüyü kapatması ile başlayan gecede ülkemiz çok kritik anlar yaşamıştır. Fethullah Gülen'in askerleri  ülkemizi ele geçirmek ve  seçilmiş hükümeti devirmek istemişlerdir. Cumhurbaşkanını kaçırıp öldürmek istemişler ama planları bozulmuş, bazı işler yolunda gitmemiştir.

Cumhurbaşkanının telefonla  doğan haber ajansında gazeteci olan Hande Fıratla görüntülü olarak konuşmuş ve halkımı sokağa davet ediyorum, bütün halk sokağa çıksın demiştir. Bunun sonucunda sağcısı, solcucusu, demokratiği, ülkücüsü ..vb hepsi bir olup  sokağa çıkıp bu kanlı darbeyi engellemişlerdir. Tıpkı kurtuluş savaşındaki gibi milli birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilerek ülkemiz darbeyi yer ile yeksan etmiştir. Bu uğurda nice kahramanlarımız şehit, nice kahramanlarımız da gazi olmuştur. Kimisi tankın üzerine çıkmış, kimisi tankın altına yatmış ve canını hiçe saymış, kimisi de kurşunların üstüne üstüne  giderek korkusuzca hareket edilmiştir. Bunlardan en önemlisi de darbecilerin geldiğini anlayan ve onlara karşı duran, eğilmeyen , koruma astsubay Ömer Halisdemir 'dir. Hiç düşünmeden vatanı için canını feda etmiştir. Kadınlar tankın üzerine çıkmış ve cumhuriyete sahip olmuşlar ve  hiçbir şeyden korkmamışlardır. Kadını, çocuğu, genci, yaşlısı ile herkes sokaklara akın etmiş ve bu kanlı geceyi engellemiştir. Darbeci zihniyete sahip olan bu  kişiler Milli Meclise de kurşunlar yağdırmışlar ve namlusunu halka çevirerek birçok insanımızın şehit olmasına sebep olmuşlar, birçok insanımız da gazi olmuştur. Darbe gecesinde TRT binası basılarak silah zoru ile darbe bildirisi okutulmuş , okumayacağı takdirde ise ölümle tehdit edilmiştir. Diğer kanalların da binalarına gitmek istemişler ama halk bunu engellemiş ve bastırmıştır. Kimi erler görev var çabuk gelin diyerek kandırılmıştır. Gerçek Türk askeri asla böyle şeyler yapmaz. Çünkü bizler Mustafa Kemal'in ve Türk Milleti'nin askerleriyiz.  O gece  küçüğünden tut, büyüğüne hiç kimse sabaha kadar uyumamıştır. Sabah beş, beş buçuk gibi tamamen bu tehlike ortadan kaldırılmıştır. Kaçan kimi bordo bereliler ise yakalanmıştır.  Kaçak olanlar hala kırmızı bültenle aranmaktadır.


O gece halkımız sokaklara çıkmamış olsaydı, darbeyi de gece yapmış olsaydı ülkemiz için felaket olabilirdi. Halk asker zannettiği kişilerin kendilerine kurşun sıkacağını belki tahmin bile etmiyordu ama yine de her şeyi göze alarak çıkmışlardı sokaklara. Bir üst akılın egemenliği altında olurduk. Allah bir daha ülkemize böyle şeyler yaşatmasın ve cumhuriyetimizi ve demokrasimizi korusun. Allah kendini alim zanneden ama başka ülkelerin ajanlığını yapan sahte dindarlardan korusun ülkemizi. Aklınızı kimseye satmayın, eleştirin, körü körüne bağlanmayın hiç kimseye. Demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkmanız umudu ile. Gelecek sizlere emanettir gençler.

15 Temmuz İle İlgili Kompozisyon - 1

2 yorum:

Deneme