İnsanlar Arasında Kardeşlik Duyguları Nasıl Geliştirilir ? Konulu Kompozisyon

İnsanlar Arasında Kardeşlik Duygusu Nasıl Geliştirilir Konulu Kompozisyon

 İnsanlar arasında kardeşlik  duygusu sevgi tohumları ile artar .  Kötü düşünmeme , arkadan konuşmama ,  açık aramama , kusurları hoş görme , şefkatli ve merhametli olma insanlar arasındaki sevgi ve birlikteliği artırır . Kardeşlik duygusu insanın yüreğinden gelmeli , yapmacık değil samimice olunmalıdır .

Dünyada herkes iyi niyetli olsa  şükretmeyi bilse  fitne ve fesatlıklar son bulsa  savaşlar ve sömürüler yok olsa  dünya bir cennet gibi olurdu . İnsanlar arasında kardeşlik duygusunu geliştirmek için öncelik ile kendimizi düzeltmekten ve değiştirmekten başlamalıyız . Önce yakından başlamalıyız ki uzaklara da yayılsın . Örneğin en basiti ; başarılı insanları kıskanmak yerine onları tebrik edelim . Başaramayan insanların ise moralini bozmaktansa tekrar başarmaları için güdüleyelim ve mücadeleden vazgeçmemelerini sağlayalım . İnsanları olduğu gibi kabul edelim . Kimseyi inanışından , ırkından, yaşayışından dolayı kınamazsak , birlik ve beraberlik içinde  yaşarsak insanlar arasında kardeşlik duygusu daha da gelişir  ve yayılır. Kendi yakınlarımıza ve akrabalarımıza iyi davranarak başlamalıyız bu işe . Komşularımızla iyi geçinmeli ve zor durumda oldukları zaman onlara yardım etmeliyiz . Farklı ülkelerden gelen insanlara misafirperver olduğumuzu  yaptıklarımızla gösterelim . Birbirimize tahammül etmeyi bilelim . Her şeyden önce empati duygusu ile yaklaşılırsa insanlar arasındaki dostluk ve kardeşlik daha da çoğalır .


Bu yüzden her zaman yıkıcı olan değil yapıcı olan kişi olalım . Küsleri barıştıralım . İnsanlar arasına nifak tohumu yani fesatlıklar , kötülükler ekmeyelim . Çıkarsızca sevmeyi ve sevilmesi bilelim . Hep beraber el ele olarak kardeş olduğumuzu bütün dünyaya gösterelim ve başka milletlere de örnek bir millet olalım ki kardeşlik evrensel olsun . Yunus Emre'nin sözleri ile duygularımı noktalamak isterim. '' Gelin danış olalım, işi kolay kılalım, sevelim  sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz ''.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme