Yarın Yorgun Kimselerin Değil Rahatına Kıyabilenlerindir

Özet : " Yarın Yorgun Kimselerin Değil Rahatına Kıyabilenlerindir " sözü ile ilgili kompozisyon örneği . 

     “ Yarın yorgun kimselerin değil rahatına kıyabilenlerindir “ sözü çalışıp çabalamanın, alın teri dökmenin önemini anlatmaktadır .

     Hayatta başarılı olabilmenin yolu devamlı çalışmak ve gayret göstermekten geçer . Tabiri caizse hiç kimse yattığı yerden başarılı olamaz . Yeri geldiğinde uykusuz kalmak , eğlenceden uzak kalmak , dostlarla vakit geçirmekten feragat etmek gerekir . İnsan başarıyı istiyorsa bunları göze almalıdır . Fedakarlıklar olmadan başarı beklemek kuru bir hayalden ibaret kalır . birçok başarılı insanın hayatını incelediğimizde göreceğimiz ortak nokta hepsinin de gecelerini gündüzlerine katarak çalışmış olmalarıdır . Ancak bu şekilde başarı gelebilir zaten . Mesela duymuşsunuzdur Edison ampulü bulma sürecinde yüzlerce başarısız deney gerçekleştirmiştir . Ancak pes etmemiş ve gecesini gündüzüne katarak amacına ulaşmıştır .

     Özetle hayat çok isteyene değil , istediklerine kavuşmak için yılmadan çalışanlara gülümsüyor . Hedeflerimiz varsa , hayallerimiz varsa onlara kavuşmak için yılmadan çalışmalı , çeşitli sıkıntılara göğüs gerebilmeliyiz . Bunu başarabildiğimiz zaman istediklerimize kavuşmamız hiç de zor olmayacaktır .


2 yorum:

  1. Çok güzel olmuş ama sonuç bölümünün olup olmadığı belli değil

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık.👏👏👏

    YanıtlaSil

Deneme