Deveyi Yardan Uçuran Bir Tutam Ottur

Özet : "Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur" atasözü ile ilgili kompozisyon örneği
         İnsanoğlu hırsa kapıldığı zaman he şey yapabilir. Küçük hesapların peşinde koşan insanların sayısı hiç de az değildir.
        Yaşadığımız çağda artık hep daha fazlasını isteyen insanlar elde ettikleri ile yetinmiyorlar. Sürekli daha fazlasına sahip olmanın peşinde koşuyorlar. Bu durumun temelinde "açgözlülük" yatmakta. Elde ettikleri ile yetinmeyi bilmeyen ve gözü devamlı  yükseklerde olan insanlar açgözlülükleri ile her şeyin kendilerinin olmasını isterler.
Şunu unutmamak lazım ki hiç kimse her şeye sahip olamaz. En küçük şeylerde bile açgözlülük edenler sonunda mutlaka bunun zararını görürler. "Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur" atasözü de bu durumu ifade eden güzel bir atasözümüzdür. Kar elde edeceğimizi düşünerek en küçük menfaatlerin peşine takılmamak lazım. Bu şekilde davranırsak bir şeyler kazandığımızı zannederken aslında büyük zararlara uğrayabiliriz.
        Dünya ne kadar değişirse değişsin değişmeyen bir şey var ki insanlar her zaman küçük büyük demeden her türlü şeye sahip olmak istiyor. Bu durum çoğu zaman hırs ve açgözlülükle oluyor. Ama şöyle bir şey de var ki ufak hesaplar peşinde koşanlar büyük zararlar görürler. 

2 yorum:

Deneme