Yönetici İşi Doğru Yapar, Lider Doğru İşi Yapar

         " Yönetici işi doğru yapar , lider doğru işi yapar " sözü liderlik ve yöneticiliğin birbirine karıştırılan kavramlar olmasına rağmen aslında birbirinden oldukça farklı olduklarını ortaya koymaktadır .

        Şunu unutmamak gerekir ki her lider bir yöneticidir ama her yönetici bir lider olamaz . Çünkü lider olmak için yalnızca yönetme becerisi yetmez . Liderlik elindeki yetkiden güç alan insanların bir vasfı değildir . Yöneticilik adeta bir atama sonucu , çalışanların tercihi olmadan belirlenen kişidir , ama liderlik böyle değildir . Lider tepeden inme bir biçimde çalışanların başına geçmez . Zaman içerisinde aldığı kararlarla , yüklendiği sorumlulukla doğal bir seyir içerisinde herkesin takdirini kazanarak önder olur . Yöneticiler kendilerine verilen plan program dahilinde bir işin doğru yapılmasını sağlarken lider vasıflı insanlar şartların hangi işin yapılmasını gerektirdiğini sezinler ve o işe yönelir .


     Liderlik zaman zaman risk almayı gerektirir . Herkesin acaba dediği anlarda tereddüt etmeden karar verebilmektir liderlik . Liderler en zor zamanlarda bile beraberindeki insanlara umut ve cesaret aşılamayı başarabilirler . İnsanlar ne yapacaklarını bilemeden şaşkınlık yaşarlarken liderler onlara bir yol gösterir ve adeta deniz feneri olur .


2 yorum:

  1. Öncelikle çok teşekkür ederim.Neden yönetici ve lider yetiştirmede zorlanan bir toplumuz.Eğitim yetersizliği.Ben emekli mühendisim. Şimdi iş güvenliği uzmanı olarak çalışıyorum. Yeni işe giriş yapan meslektaşlarıma iş güvenliği eğitimi veriyorum.Arkadaşlar eğitim eksikliğinden dolayı kendi takımlarını yönetmekte zorlanıyorlar Nasıl yönetecekler nedir yöntem standart yol maalesef yönetim sistemi öğretilmiyor. Ben iş güvenliği eğitiminden sonra faydalı olur diye onlara ön eğitim vermeye çalışıyorum.Yönetim zaafiyeti olan mühendisin teknik olarak başarılı olması hem zor hemde uzun zaman alabiliyor. Sizin bu yazılarınız çok faydalı herkese öneriyorum bende yararlanıyorum.
    saygılarımla
    Ercan geyik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ercan Bey , beni çok mutlu eden değerli yorumunuz için teşekkür ederim . Sizler gibi tecrübeli insanlar tarafından beğenilmek ve takdir edilmek bizler için gururdur . Siz de bu tarz yazılarınızı paylaşmak isterseniz suayiphatip@gmail.com adresine gönderdiğiniz takdirde memnuniyetle paylaşırım . Saygılar bizden .

      Sil

Deneme