Gülü Seven Dikenine Katlanır

     Sevgi öyle bir duygudur ki gerçek anlamda hissedildiği vakit sevilen şey karşımızda eksiksiz bir şekilde durur. Onda bir kusur ve ya eksiklik göremeyiz. Gözlerimiz sanki  objektifliğini kaybeder ve görmeyi umduklarımızın  dışında bize bir şey göstermez.

     İçinde bağlılık da bulunan yoğun bir sevgi bize sevilen hakkında her şeyi güzel gösterir. Öyle ki sevdiğimiz bir insanın olumsuz davranışlarıni bile gördüğümüzde  o davranışları haklı gösterecek açıklamalar yapmayı biliriz. Bu şekilde bir yaklaşım  yanlış olarak görülebilse bile sevgi böyle bir duygudur ve kimi zaman nesnel değerlendirmeler yapabilmemizi engeller.

     "Gülü seven dikenine katlanır" atasözü kişinin aşık olduğu kişiye  kavuşmak için karşısına çıkan engellere seve seve karşı koyabileceğini, bu engellerin onun sevgisinden vazgeçmesine neden olamayacağını anlatmaktadır . Sevilen şahsa ulaşmak kimi zaman çoğu engelle mücadele etmeyi gerektirir. Bu engeller kimi zaman bizi çok zorlayabilir de. Fakat sevgisinde ısrarlı olan kişi bu engeller karşısında yorulmadan mücadele eder ve kavuşma anının hayali ile güçlü kalabilmeyi başarır. Bazen de sevdiğimize kavuşmuşuzdur fakat sonrasında bazı sorunlar yaşanabilir. Sevdiğimiz kişinin birtakım davranışları hoşumuza gitmeyebilir, talepleri ve beklentileri bizim fikirlerimizle paralellik göstermeyebilir. Yine de gerçek sevenböylesi zamanlarda da sevdiğini mutlu edebilmenin yollarını bulur. Bu arzular ona ağır bir yük gibi gelmez. Tam tersine onun taleplerini yapamamanın verdiği ızdırap omuzlarında daha büyük bir yük olur.

       Sevilenden gelen cefa bile gerçek aşık için , gerçek seven için sefadır. Sevdiğinin mutluluğu da sorunları  da seven için kendi mutluluğu ve sorunları  ile aynıdır. Bu nedenle sevgiliden kaynaklanan her soruna da  katlanılır. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme