Nasıl Bir Dünyada Yaşamak İstersiniz ?

     Dünya her geçen gün daha da yaşanmaz hale geliyor. Savaşlar, terör olayları, devlet adamları ve para babalarının doymak bilmeyen iştahları dünyayı daha da yaşanılmaz bir yer haline getirmeye devam ediyor.

     Acıların, gözyaşlarının sel olduğu bu dünyada şüphesiz en büyük acıyı çocuklar yaşıyor. Daha dünyayı bile fark edemeden silahlarla tanışan, açlığı, susuzluğu öğrenen çocuklar ... Bu dünyanın nimetlerini tatmadan zilleti gören çocukların dünyası haline geldi bu dünya. Nasıl bir dünyada yaşamak istersiniz ? sorusu ilginç bir sorudur. Çünkü bu soruyu soran kişi aslında bu dünyanın yaşanılası bir yer olmadığının farkındadır. Bu dünya mı suçlu ? yaşanılacak bir yer olmaktan çıktığı için . Elbette değil. Bu dünyayı bu hale getiren biz insanlar sorumluyuz bu dünyanın kirliliğinden ve kötülüğünden. Kendi egolarını tatmin etmek isteyen açgözlü insanların hırsları bu hale getirdi bu dünyayı.

     Barış dolu, huzur dolu , açlık susuzluk olmayan vs. vs. gibi bilindik şeyler söylemeyeceğim. Elbette ki hepimizin isteği böyle bir dünyada yaşamak. Ancak böyle bir dünyada yaşayabilmek için yeni bir insana ihtiyaç var. Evet yeni bir insana ihtiyacımız var. Yalnızca kendini düşünmeyen, başkalarının mutluluğu için çabalayan, tek derdi para kazanmak olmayan, hırslarının esiri olmayan bir insana ihtiyaç var. böyle bir insanlık oluştuğu zaman zaten dünya yaşanılabilecek bir hale gelecektir.

     Dünya günden güne kötüye gidiyor. Kimse kimseye güvenemiyor. Özellikle büyük şehirlerde insanlar her an bir tehlike ile karşı karşıya kalmak korkusu ile yaşıyor. Kimin dost, kimin düşman olduğu kestirilemiyor. Böylesi bir dünyada yeni nesillerin temiz kalabilmesi için hepimiz elimizden geleni yapmalı ve yaşanılır bir dünya kurmanın yolunu aramalıyız.

     

4 yorum:

Deneme